Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 1 torebka ryżu (ok.150 gram)

  • 2 łyżki stołowe koncentratu pomidorowego

  • 2 plastry żółtego sera wędzonego

  • olej

  • sól i pieprz
  • suszona nać pietruszki
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 2 rzodkiewki

    Sposób przygotowania:

    Ryż gotujemy na al dente.
    Marchew ścieramy na grubej tarce, cebulę i rzodkiewki siekamy w kostkę.
    Wszystkie warzywa smażymy na oleju do zarumienienia.
    Dodajemy nać pietruszki do smaku. Dodajemy na patelnię ugotowany ryż, mieszamy, dodajemy koncentrat i przyprawy do smaku. Mieszamy ponownie. Smażymy jeszcze chwilę i dodajemy pokrojony ser. Mieszamy przez około 1 minutę. Gotowe.


    Nadesłał/a: waszakicia