Ryż z wędzonym serem
Składniki:
Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy na al dente.
Marchew ścieramy na grubej tarce, cebulę i rzodkiewki siekamy w kostkę.
Wszystkie warzywa smażymy na oleju do zarumienienia.
Dodajemy nać pietruszki do smaku. Dodajemy na patelnię ugotowany ryż, mieszamy, dodajemy koncentrat i przyprawy do smaku. Mieszamy ponownie. Smażymy jeszcze chwilę i dodajemy pokrojony ser. Mieszamy przez około 1 minutę. Gotowe.
Nadesłał/a: waszakicia
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Interesująca alternatywa dla kanapek z serem 🙂
Zdecydowałem się na ten przepis ponieważ nieszczególnie radowała mnie perspektywa wykorzystania sera wędzonego z mojej lodówki jako wkładki do kanapek. Cóż, nie zawiodłem się na swojej decyzji. Wprowadziłem tylko kilka modyfikacji: zamiast pietruszki, której nie znoszę, użyłem ziół prowansalskich, a przed dołożeniem sera odrobinę podlałem całość gorącą wodą (tak z pół szklanki) by nie było takie suche (ech, ta dzisiejsza marchew…). Wyszło bardzo smaczne i na pewno zrobię to jeszcze raz. Polecam!