Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone



Składniki:

Ciasto:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1 szklanka wody

    Nadzienie:

  • 1 mały jogurt naturalny 0%
  • 3 truskawki
  • oliwa
    Sposób przygotowania:

    Truskawki ugniatamy i mieszamy z jogurtem. Przekładamy do miseczki. Przygotowujemy ciasto.
    Naleśniki smażymy na wysmarowanej oliwą patelni – bardzo dobrze rozgrzanej.
    Po zdjęciu z patelni kładziemy naleśnika na ręczniku kuchennym aby nadmiar tłuszczu wsiąkł w ręcznik.
    Przekładamy na oddzielny talerz i kładziemy łyżkę przygotowanego wcześniej nadzienia. Zawijamy.


    Nadesłał/a: waszakicia