Bella lasagne
Składniki:
Szpinak:
Sos pomidorowy:
Pozostałe:
Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy: Podsmażyć na patelni cebulkę pokrojoną w drobną kostkę, a gdy się zeszkli, dodać posiekany czosnek. Posolić i posypać pieprzem. Dodać pokrojone świeże pomidory (lub te z puszki), rozdrobnić, pozwolić trochę się pogotować na patelni aby woda wyparowała. Gdy sos zrobi się gęstszy dodać koncentrat, ponownie przyprawić, solą, pieprzem, oregano.
Szpinak: Szpinak rozmrozić na rozgrzanej patelni, dodać posiekaną drobno cebulkę, czosnek. Smażyć aż woda odparuje.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, wyłożyć pierwszą warstwę makaronu, polać częścią sosu pomidorowego, posypać odrobiną startego sera, na to znów warstwa makaronu później część szpinaku i znów ser. Powtarzamy na zmianę warstwy makaron-pomidory-ser-makaron-szpinak-ser. Na sam koniec całą lasagnę z wierzchu posypujemy startym serem. Piec w temp 150stC przez pół godziny. Ilość szpinaku i sosu pomidorowego przypadającego na warstwę wg uznania 🙂
Nadesłał/a: Bellis perennis
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.