Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Na pomysł na zapiekankę z soją wpadłam, gdy moja mama zaplanowała zrobić na obiad rybę zapiekaną w sosie śmietankowo-koperkowym. W domu, poza mięsem i rybą były tylko kotlety sojowe koperkowe, więc postanowiłam zastąpić rybę właśnie nimi.
Wśród składników potrzebne będą też te z przepisów z kotletów sojowych mielonych i „Pomysłu na… rybę w sosie śmietankowo-koperkowym”(oprócz ryby).


Składniki:

  • makaron
  • kotlety sojowe mielone (najlepiej koperkowe)
  • ser żółty
  • Przyprawa „Pomysł na… rybę zapiekaną w sosie śmietankowo-koperkowym”

    Sposób przygotowania:

    Przygotować kotlety sojowe mielone wg. przepisu(zamiast oleju lepiej dodać jajko,lepiej się trzyma).
    Przygotować sos z „Pomysłu na…”.Miskę do pieczenia wysypać makaronem, następnie polać go surową masą do kotletów sojowych. Nałożyć na to sos z „Pomysłu na…” i posypać startym serem.
    Piec w temperaturze z przepisu”Pomysłu na…” , aż do uzyskania przez ser złotawego koloru.
    Smacznego!;)


    Nadesłał/a: kasia1b2