Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Wegańska


Składniki:

  • dynia, (proporcji nie podam, każdy ile chce)
  • 2-3 marchewki
  • pół cukinii mniejszej (nazywam ją małosolną).
  • kilka różyczek brokuła
  • 1 duża cebula
  • sól / pieprz

    Sposób przygotowania:

    Dynię , marchewkę i cukinię obrać w drobną kostkę. Zalać wszystko wodą. Dodajemy brokuła (gotować koło 10 minut ). Pod koniec gotowania, podsmażyć cebulkę i dodać do zupki. Można dodać jeszcze śmietany, jeśli ktoś jada. Ja nie dodawałam uznałam, że nie ma takiej potrzeby. Zupkę osolić, popieprzyć. W ewentualnej wersji jeśli ktoś lubi dużo przypraw można dodać tymianek 🙂 Smacznego.


    Nadesłał/a: Wege-Aneta