Soczewica w sosie curry z modyfikacjami
czerwona soczewica…szybko & smacznie:)
czy potrzeba czegoś jeszcze?
Składniki:
Sposób przygotowania:
1. Soczewicę gotujemy do miękkości (wyjdzie papka, nie przejmować się tym), odcedzamy. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na oleju. 2. Do Cebuli wkładamy pokrojone w plastry pieczarki, i marchewki oraz pokrojoną w kostkę papryk. podsmażamy. 3. Dolewamy odrobinę wody i dusimy do miękkości. 4. Dodajemy soczewicę, przecier i przyprawy, mieszamy. Dusimy jeszcze ok. 5min. Podawać – np z ryżem.
Smacznego:)
Nadesłał/a: Monika Drążewska + moje modyfikacje w nawiasach
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.