Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 1 kg dużych pomidorów, najlepiej malinowych
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka curry
  • koperek, lubczyk
  • oliwa do smażenia
  • łyżka mąki tortowej

    Sposób przygotowania:

    Pomidory obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, cebulę pokroić drobno, czosnek rozgnieść, paprykę pokroić w paski, wszystko włożyć na głęboką patelnię, dodać ok.łyżkę oliwy, bulion, przyprawy i wszystko niech się dusi aż z pomidorów zrobi się sos.Pod koniec rozmieszać łyżkę maki w ok. pół szklanki wody, dodać do sosu i zagotować.Sos najlepszy jest ze spagetti, ale pasuje też do ryżu na sypko, ziemniaków, kaszki kus, kus, do wszystkiego pasuje:)
    Smacznego!


    Nadesłał/a: Spirit