Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Szybkie zimowe danie.


Składniki:

  • 1/2 pół główki białej kapusty
  • kilka marchewek
  • kilka pieczarek
  • 1/2 cukinii
  • papryka
  • cebula
  • świeży imbir
  • mleko kokosowe
  • przyprawy (sól, curry, czosnek granulowany)
  • olej do woka

    Sposób przygotowania:

    Na oleju przysmażamy posiekaną cebulę oraz marchew pokrojoną w słupki. Dodajemy poszatkowaną kapustę, zakrywamy i smażymy 5 minut. Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Trzymamy je znów 5 minut. Następnie dorzucamy paski papryki i półplasterki cukinii. Na koniec dodajemy przyprawy (curry powinno być dużo, przynajmniej pół paczki). Ścieramy na tarce kawałek obranego imbiru, który dodajemy do potrawy wymieszany z mlekiem kokosowym. Mieszamy dokładnie. Gotujemy jeszcze ok. 5-10 minut. Podajemy z ryżem.