Przysmażone ziarna słonecznika z ryżem i serkiem topionym
Składniki:
Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy do odpowiedniej miękkości (ilość wg. uznania). Odcedzamy z wody. W tym samym czasie na patelni (bez oleju!)podsmażamy ziarna słonecznika na złocisty kolor. Uważamy podczas smażenia, gdyż ziarenka bardzo szybko mogą się przypalić. Wcześniej ugotowany ryż dajemy do półmiska, dodajemy ser topiony, podsmażony słonecznik, mieszamy wszystko. Z topionego sera uzyskujemy super sosik, słonecznik i ryż bardzo dobrze smakują 🙂
Smacznego!
Nadesłał/a: mysia1223
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Pyszne…….
Naprawdę pyszne, i na gorąco i nawet na zimno. Zrobiłam sobie ten ryż dziś na obiad. Pychota 😉