Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Blyskawiczna przekaska meksykanska podejrzana u Nigelli 🙂


Składniki:

  • paczka tortilli
  • słoiczek pesto/tapenady/kremu szparagowo-czosnkowego itp.
  • ser typu camembert (ja najbardziej lubie w tym zestawieniu kozi)
  • kilka pokrojonych w cienkie plasterki pieczarek
  • papryczka jalapeno pokrojona drobno
  • kilka pokrojonych oliwek
  • oliwa

    Sposób przygotowania:

    Cała tortille smarujemy smarowidłem (ketchup sie nada w ostatecznosci, jeśli nie mamy niczego innego) i na połowie ukladamy składniki. Przykrywamy drugą połową tak, by stworzyć połksiężyc. Smażymy na patelni grillowej posmarowanej oliwą po 2-3 minuty z każdej strony (zmieszczą się dwie na patelni).Jeść gorące.
    Składniki nadzienia sa dowolne, w zależności od tego, co kto lubi, ale ważne jest, by nie przesadzić z ilością, bo się nie usmażą dobrze.
    Smacznego!