Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Wymyśliłam go, gdy nie miałam nic konkretnego w domu. Przepis prosty a danie bardzo lubiane przez moją mięsożerną rodzinkę;)


Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 1 lub 2 ząbki czosnku
  • 1 lub pół paczki kotletów sojowych
  • bulion warzywny, przyprawa do gulaszu, sól, pieprz, chilli lub papryczki jalapegno (co kto lubi :))
  • ew. śmietana i mąka do zagęszczenia

    Sposób przygotowania:

    Kotlety gotujemy w bulionie do miękkości, kotlety wyciągamy, do bulionu wrzucamy pokrojona cebule, sparzonego i obranego pomidora, czosnek, papryczki jalapegno. Całość „blenderujemy”, doprawiamy do smaku (można dodać śmietanę). Sos zagęszczamy mąką z wodą (przypominam, że sos musi się gotować;))
    Kotlety kroimy w kostkę i wrzucamy do sosu. Ja zawsze podaję go z makaronem.

    Życzę smacznego!


    Nadesłał/a: Kocurr