Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Pyszny omlecik podawany na słodko.


Składniki:

  • 2 jajka
  • odrobina soli
  • dżem (ja wzięłam truskawkowy)
  • kilka truskawek (do dżemu np. wiśniowego mogą być wiśnie)
  • płatki migdałów
  • kilka rozdrobionych orzechów laskowych
  • olej/oliwa

    Sposób przygotowania:

    Oddzielamy białka od żółtek jajka, do białka dosypujemy odrobinkę soli, ubijamy na sztywną pianę.
    Widelcem „mieszamy” żółtka i dodajemy do białek. Nalewamy olej na patelnię, smażymy omleta.
    Smarujemy dżemem, kroimi truskawki w plasterki, kładziemy na dżem. Przyozdabiamy migdałami i rozdrobnionymi orzechami.
    SMACZNEGO 🙂


    Nadesłał/a: Lola11