Krem czekoladowy z avokado
Pyszny krem czekoladowy z avokado – doskonały jako krem do kanapek, do przekładania tortów lub jako samodzielny deser
Składniki:
Sposób przygotowania:
Avokado obieramy, pozbywamy pestki i miksujemy.
Tabliczkę czekolady roztapiamy w misce umieszczonej nad gorącą wodą.
Wystudzoną czekoladę lecz jeszcze lejącą się zmiksować z masą z avokado
mleko kokosowe ( wcześniej schłodzone w lodówce tak aby oddzieliła się woda, dajemy tą gęstą część) ubijamy krótko mikserem i łączymy z masą czekoladową.
Dosładzamy według upodabania, dodajemy mesquite – nada wspaniały aromat karmelowy/toffi.
Rada: Zamiast czekolady można użyć jagód, truskawek, kilka łyżeczek masła orzechowego lub migdałowego.
Nadesłał/a: vegabutik
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.