Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Rodzima kalarepa w nowej odsłonie


Składniki:

Na 4-6 porcji:

  • Ok. 450 g kalarepy
  • 250 g ziemniaków
  • 2 cebule
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 600 ml bulionu jarzynowego
  • 4 łyżki oleju
  • 2-3 łyżeczki curry w proszku
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek koperku

    Sposób przygotowania:

    Cebulę i czosnek drobno siekamy. Kalarepę i ziemniaki dokładnie obieramy i kroimy w kostkę.
    Olej rozgrzewamy w sporym garnku, wrzucamy cebulę i czosnek przesmażamy z dodatkiem curry. Dodajemy ziemniaki i kalarepę, smażymy kilka minut. Wlewamy mleko kokosowe i bulionu, zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem aż składniki zmiękną, około 30 minut. Miksujemy na gładki krem, podajemy z koperkiem. Polecam! 🙂


    Nadesłał/a: Zielenina