Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 300 g makaronu tagliatelle (wstążki)
  • 1 łyżka oliwy
  • 500 zielonych szparagów
  • ser mozzarella (ilość według uznania)
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki soku z cytryny

    Sposób przygotowania:

    1. Szparagi oczyścić, odłamać zdrewniałe części łodyg i umyć. Wrzucić je do lekko osolonej wrzącej wody zakwaszonej sokiem z cytryny. Gotować 3 minuty, po czym odsączyć.
    2. Makaron ugotować al dente; odcedzić zachowując 150 ml wody z gotowania.
    3. Na głębokiej patelni na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek i szparagi. Dodać makaron, mozzarellę i wodę pozostałą po makaronie. Całość mieszać i podgrzewać do rozpuszczenia się sera. W międzyczasie doprawić solą i pieprzem.


    Szybkie, a co najważniejsze – przesmaczne :)).
    Nadesłał/a: Kwaina