Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 puszki pomidorów
  • 2 łyżki oleju
  • 4 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • szklanka białej fasoli (może być ugotowana lub z puszki)
  • 15 dag drobnego makaronu (gwiazdki, ziarenka ryżu itp.)
  • suszony tymianek
  • sól i pieprz

    Sposób przygotowania:

    Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Pomidory zmiksuj. Do cebuli i czosnku dodaj zmiksowane pomidory i bulion, dodaj fasolę. Gotuj pod przykryciem ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając. Makaron ugotuj w oddzielnym garnku wg przepisu na opakowaniu. Zupę przypraw do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Dodaj makaron, zagotuj razem z zupą. Jeśli ktoś lubi, przed podaniem zupę można posypać tartym żółtym serem.
    Smacznego!


    Nadesłał/a: Marlenaa