Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • cebula
  • 2 marchewki
  • mały por
  • 3 łyżki oleju
  • 20 dag ryżu
  • 2 i 1/3 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatałowa
  • posiekana natka pietruszki.

    Sposób przygotowania:

    Cebulę obierz, posiekaj. Marchew oczyść, pokrój w cienkie plasterki lub półplasterki. Cebulę, marchew i por podsmaż na rozgrzanym oleju. Wsyp ryż smaż kilka minut, mieszając. Wlej wrzący bulion – powinien przykryć wszystkie składniki. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż ryż wchłonie płyn. Przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Przed podaniem posyp natką.
    Smacznego!


    Nadesłał/a: Marlenaa