Pyszny ryż z warzywami
Składniki:
Sposób przygotowania:
Cebulę obierz, posiekaj. Marchew oczyść, pokrój w cienkie plasterki lub półplasterki. Cebulę, marchew i por podsmaż na rozgrzanym oleju. Wsyp ryż smaż kilka minut, mieszając. Wlej wrzący bulion – powinien przykryć wszystkie składniki. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż ryż wchłonie płyn. Przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Przed podaniem posyp natką.
Smacznego!
Nadesłał/a: Marlenaa
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Polecam!
Przepyszne! Co prawda trochę zmodyfikowałam, bo nie miałam bulionu więc dolałam przegotowanej wody i odpowiednio doprawiłam, ale mimo to wyszło super! 🙂
Pozdrawiam