Placuszki owsiane na szybko
Placuszki owsiane są idealne zarówno na śniadanie, jak i kolację. Używam ich także do tortilli, z powodzeniem zastępują mięso :-)!
Składniki:
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy 5 łyżek płatków owsianych. Wbijamy jedno jajko, mieszamy. Następnie dodajemy 1 łyżkę serka wiejskiego, drobno pokrojoną paprykę/oliwki (ilość dowolna), ser żółty pokrojony w bardzo drobną kostkę/starty na tarce. Wszystko mieszamy i na rozgrzanej patelni formujemy płaskie, nie za duże placuszki. Smażymy najpierw z jednej strony aż się zarumieni, a dopiero później z drugiej.
Uwagi:
-ilość sera żółtego powinna być większa niż papryki/oliwek, aby placuszki nie rozleciały się w trakcie smażenia;
-najlepiej jest używać patelni teflonowych, mamy pewność że nic nie przywrze
Smacznego!
Nadesłał/a: Tania
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
🙂
Chyba się skuszę:)