Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 2 szklanki bezglutenowej mąki schar
  • 1 szklanka mąki z amarantusa
  • 4 łyżki oleju
  • 4 czubate łyżki zmielonego lnu (użyłam kupionego, odtłuszczonego)
  • 2 szklanki wody
  • 30gram drożdży
  • łyżeczka soli
  • pół łyżeczki cukru

    Sposób przygotowania:

    Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie z cukrem. Resztę składników DOKŁADNIE wymieszać, dodać rozpuszczone drożdże, wyrobić na gładką masę. Uwaga ciasto się klei! Jeśli zrobią się grudki można zmiksować blenderem. Przykryć miseczkę ręcznikiem, odłożyć na 40min w ciepłe miejsce. Przełożyć do wysmarowanej olejem keksówki i piec najpierw 40min w temp 220st a potem 30min w temp 160-180st.
    Daje się kroić nawet na ciepło, z wierzchu jest chrupiący a w środku miękki.


    Nadesłał/a: Bellis