Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Wymyśliłam to danie niechcący ;P ale okazało się tak smaczne, że muszę się podzielić 🙂


Składniki:

  • ciemny makaron (może być razowy) typu „rurki” lub duże „muszelki”
  • jedna cukinia
  • jedno avocado
  • świeże liście szpinaku
  • jedno opakowanie fety
  • pieprz ziołowy
  • kurkuma

    Sposób przygotowania:

    Nastawiamy makaron do gotowania.
    Ser feta wrzucamy na patelnię, by na małym ogniu powoli się rozpuszczał.
    Cukinię drobno kroimy – dodajemy na patelnię.
    Avocado obieramy ze skórki i drobno kroimy – dodajemy na patelnię.
    Do tego dorzucamy liście szpinaku w całości i wszystko mieszamy dodając kurkumy i pieprzu ziołowego do smaku.

    Smacznego 🙂


    Nadesłał/a: Kociabanda