Wegańskie brownie
Mocno czekoladowe pyszne Brownie
3 puszki czerwonej fasoli
10 łyżek gorzkiego kakao
150g daktyli
3 garście rodzynek wcześniej namoczonych
1 łyżka mleczka kokosowego ( Gęstego )
1 łyżka mleczka kokosowego ( wodnistego )
½ szklanki zmielonych orzechów laskowych
Można dodać inne orzechy
miąższ z jednej laski wanilii
1 łyżka sody oczyszczonej
POLEWA
tabliczka gorzkiej czekolady
wiórki kokosowe
1 łyżka mleczka kokosowego ( Gęstego )
miód
Fasole odsączyć z zalewy i opłukać.
Wrzucić do miski, dodać daktyle, rodzynki,
po łyżce mleczka kokosowego, kakao, wanilie i sodę.
Wszystko zblendować na jednolitą papę.
Dodać orzechy laskowe i wymieszać.
Nagrzać piekarnik do 180C.
Ja użyłam blachę okrągłą o średnicy 24 cm,
wcześniej wyłożyłam papierem do pieczenia.
Czas pieczenia około 40 minut
Przygotowanie polewy
Rozgrzać mały rondelek, wrzucić łyżkę mleczka
kokosowego, czekoladę połamana na mniejsze kawałki.
gotować na małym ogniu aż się roztopi.
Polać ciasto, posypać wiórkami i polać miodem.
Pyszne
Nadesłał/a: Katarzyna Skowron
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.