Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Mocno czekoladowe pyszne Brownie

3 puszki czerwonej fasoli
10 łyżek gorzkiego kakao
150g daktyli
3 garście rodzynek wcześniej namoczonych
1 łyżka mleczka kokosowego ( Gęstego )
1 łyżka mleczka kokosowego ( wodnistego )
½ szklanki zmielonych orzechów laskowych
Można dodać inne orzechy
miąższ z jednej laski wanilii
1 łyżka sody oczyszczonej

POLEWA
tabliczka gorzkiej czekolady
wiórki kokosowe
1 łyżka mleczka kokosowego ( Gęstego )
miód
Fasole odsączyć z zalewy i opłukać.
Wrzucić do miski, dodać daktyle, rodzynki,
po łyżce mleczka kokosowego, kakao, wanilie i sodę.
Wszystko zblendować na jednolitą papę.
Dodać orzechy laskowe i wymieszać.
Nagrzać piekarnik do 180C.
Ja użyłam blachę okrągłą o średnicy 24 cm,
wcześniej wyłożyłam papierem do pieczenia.
Czas pieczenia około 40 minut

Przygotowanie polewy
Rozgrzać mały rondelek, wrzucić łyżkę mleczka
kokosowego, czekoladę połamana na mniejsze kawałki.
gotować na małym ogniu aż się roztopi.
Polać ciasto, posypać wiórkami i polać miodem.
Pyszne

Nadesłał/a: Katarzyna Skowron