Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki (na danie dla 4 os.):

– paczka mrożonego szpinaku
– paczka mararonu (najlepiej „kokardki”)
– kostka serka topionego (złoty ementaler)
– 3 ząbki czosnku (utartego)
– ser zółty
– przyprawy do smaku w postaci: soli, sosu sojowego, wegety

Przygotowanie:

Szpinak zamrożony wrzucić na patelnie poczekać aż się rozmrozi i woda wyparuje. Następnie dodać serek topiony i wszystko wymieszać, aż ser się roztopi, dodać czosnek , przyprawy do smaku.
Wymieszać wszystko na patelni z ugotowanym makaronem. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego i na góre potrawy rozłożyć żółty ser pokrojony w plastry, tak aby cała zapiekanka z góry była nim pokryta. Następnie zapiekać w piekarniku w ok. 200 stopni przez 15 do 10 min. aż ser się przyrumieni.
Życzę Smaczengo!!


Nadesłał/a: AsieK