Zapiekanka ze szpinakiem
Składniki (na danie dla 4 os.):
– paczka mrożonego szpinaku
– paczka mararonu (najlepiej „kokardki”)
– kostka serka topionego (złoty ementaler)
– 3 ząbki czosnku (utartego)
– ser zółty
– przyprawy do smaku w postaci: soli, sosu sojowego, wegety
Przygotowanie:
Szpinak zamrożony wrzucić na patelnie poczekać aż się rozmrozi i woda wyparuje. Następnie dodać serek topiony i wszystko wymieszać, aż ser się roztopi, dodać czosnek , przyprawy do smaku.
Wymieszać wszystko na patelni z ugotowanym makaronem. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego i na góre potrawy rozłożyć żółty ser pokrojony w plastry, tak aby cała zapiekanka z góry była nim pokryta. Następnie zapiekać w piekarniku w ok. 200 stopni przez 15 do 10 min. aż ser się przyrumieni.
Życzę Smaczengo!!
Nadesłał/a: AsieK
4 komentarze
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
zapiekanka ze szpnakiem
Zapiekanka jes super. Nawet moja mama zjadła. Tylko chyba lepiej zamiast ją zapiekać z serem to go utrzeć i niech się sam roztopi.
zapiekanka ze szpinakiem
Spróbowałam. Bardzo dobre. Polecam.
zapiekanka ze szpinakiem
zapiekanka jest bardzo pyszna
pytanie
brzmi smacznie,ale mam małe pytanko:jakiej firmy jest ten ser?(chodzi mi o to czy nie zawiera podpuszki?)