Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Bardzo smaczne, kolorowe danie 🙂


Składniki:

  • kilka ugotowanych ziemniakow
  • bakłażan
  • cebula
  • kilka pieczarek
  • pomidory w puszce
  • papryka żółta
  • starty żółty ser
  • przyprawy

    Przygotowanie:

    Przygotowania zaczynamy od dokładnego umycia bakłażana, następnie kroimy go w niezbyt grube plastry, obsypujemy je solą z obu stron i zostawiamy na 10 minut. Potem płuczemy je pod bieżącą wodą i smażymy w głębokim oleju na brazowo.
    Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i kładziemy warstwami ziemniaki (przekrojone na pół), cebulę pokrojoną w piórka, pieczarki pokrojone w plasterki, paprykę pokrojoną w paski i zalewamy to pomidorami z puszki wymieszanymi uprzednio z przyprawami (curry, czosnek w proszku, sól, pieprz).
    Na wierzch kładziemy plasterki bakłażana i całość posypujemy startym żółtym serem.
    Zapiekamy w gorącym piekarniku do momentu rozpuszczenia i zbrązowienia sera. Smacznego!.