Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Omlet z płatków owsianych


1 porcja zawiera: 188 kalorii, 28 g. białka, 32 g. węglowodanów, 4 g. tłuszczu, 1 g. tłuszczów nasyconych, 451 mg. sodu, 5 mg. cholesterolu, 5 g. błonnika.

Składniki potrzebne na 1 porcję:
– 1/2 szklanki płatków owsianych tradycyjnych (nie błyskawicznych)
– 1/4 szklanki serka wiejskiego lub tofu
– 4 białka
– 1/4 łyżeczka olejku waniliowego
– 1/4 łyżeczka cynamonu
– 1/4 łyżeczka gałki muszkatołowej

Zmiksować płatki owsiane, serek, białka, olejek waniliowy, cynamon i gałkę muszkatołową na gładką masę.

Patelnię natłuścić oliwą. Wlać ciasto na patelnię i smażyć na średnim ogniu, aż obie strony lekko się zarumienią.
Omlet można polać dowolnym syropem.