Brokułowe krokiety z sosem słonecznikowym
Składniki na krokiety:
Składniki na nadzienie:
(ilości składników dodajemy wedle uznania)
Przygotowanie:
Ciasto: Mąkę, płatki, miksujemy z wodą i mlekiem, olejem i szczyptą soli do uzyskania masy o konsystencji ciasta naleśnikowego. Smażymy placki naleśnikowe na patelni teflonowej, bez użycia oleju.
Farsz: gotujemy brokuły w lekko osolonej wodzie, odsączamy. Następnie miksujemy z wyciśniętym praską czosnkiem, solą i pieprzem.
Uzyskaną masę nakładamy na naleśniki i zawijamy krokiety. Moczymy w jajku i obtaczamy w tartej bułce, po czym smażymy na złoto z każdej strony.
Sos: miksujemy w młynku ziarna słonecznika. Przesypujemy do miseczki, solimy; mieszając dodajemy powoli wodę.
Nadesłał/a: Wegetarianie.pl
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.