Cebulowa z grzankami
Zupa cebulowa z grzankami
Składniki:
Przygotowanie zupy:
Poszatkowaną cebulę „oszklić” na rozgrzanym oleju. Następnie posypać łyżką mąki i mieszając, smażyć razem przez chwilę. Całość zalać nieco ponad litrem wody, wrzucić kostkę warzywną i gotować na małym ogniu ok 30 minut. Na koniec dodać przyprawy.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Przygotowanie grzanek:
Bułkę lub białe pieczywo (może być półczerstwe) kroimy w kostkę. Powoli smażymy na niewielkiej ilości oleju, delikatnie mieszając, do uzyskania złocistego koloru.
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Bardzo pyszna zupka 🙂
Bardzo dobra zupka. Ja dodałam jeszcze tymianek. Bez niego to nie było by juz to samo 🙂