Gulasz meksykański z ryżem
Składniki:
Przygotowanie gulaszu:
Ugotowaną wcześniej wg. przepisu kostkę sojową odsączamy z nadmiaru wody i pozostawiamy do przestygnięcia. Cebulę, paprykę kroimy na kawałeczki. W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę, po czym wrzucamy kostkę sojową, paprykę i cebulę. Smażymy przez chwilę na dużym ogniu.
Zmniejszamy ogień, dodajemy pomidory, fasolę, ew. trochę wody. Przyprawiamy wedle uznania. Mieszając, dusimy do czasu, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane. Jeśli gulasz będzie zbyt rzadki możemy zagęścić go odrobiną mąki, jeśli odwrotnie – dolewamy wodę.
Gorącym gulaszem polewamy ugotowany osobno ryż (najlepiej pełnoziarnisty). Danie gotowe! Smacznego.

Nadesłał/a: Wegetarianie.pl
3 komentarze
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Polecam!!!!!!
Bardzo bardzo dobre:) Polecam wszystkim !!!!!!!!! Palce lizac:) Zamiast pomidorow z puszki mozna dodac pomidory z przecierem albo same pomidory jest nawet smaczniejsze 🙂
🙂
Extra gulasz.
Pycha:))
Jest pyszny!
gulasz robi sie ok 40 min. i smakuje super, nawet moj chlopak miesozerca go lubi. Polecam z buleczka, chociaz pasuje do wszystkiego.