Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:
– 370 g kaszy kuskus
– 1,5 długiego ogórka
– 1 cebula
– 2 duże pęczki pietruszki
– pęczek szczypiorku
– 3 pomidory
– sok z 1 cytryny
– 200 ml oliwy z oliwek
– 3 łyżki wody
– sól, pieprz
– ewentualnie 1 łyżka estragonu

Do ugotowanej kaszy kuskus dodajemy starty na tarce ogórek. Cebulę siekamy na bardzo drobną kostkę. Umytą pietruszkę bardzo dokładnie osuszamy i kroimy. Na drobno kroimy szczypiorek. Pomidory przekrajamy na ćwiartki i wycinamy ze środka pestki, miąż kroimy w drobną kostkę i wszystko razem mieszamy. Dodajemy sok z cytryny, oliwę z oliwek i wodę. Dokładnie mieszamy.
Miskę z sałatką dokładnie oklejamy folią i wkładamy na 3 godziny do lodówki. Potem doprawiamy do smaku przyprawami.


Nadesłał/a: June