Makaron z pieczarkami i pomidorami (a’la spagetti)
Prosty i szybki obiadek. Jego wykonanie zajmuje może góra 15 minut, a jest naprawdę pożywny i tani.
Na oliwie lub oleju podsmażamy pieczarki, jedną dużą cebulę pokrojoną w plasterki, 2 ząbki czosnku, szczypiorek i pomidory pokrojone w kawałeczki (ja robię ze skórką jak komuś przeszkadza to można i bez).
Do lekko osolonej wrzącej wody z dodatkiem oliwy/oleju wkładamy makaron (razowy/zwykły, w zależności od upodobań i od ochoty). Gotujemy parę minut, aby był prawie miękki i odcedzamy.
Makaron wrzucamy na patelnię z sosem pomidorowo-pieczarkowym, solimy, pieprzymy, posypujemy obficie bazylią i zieloną pietruszką. Trzymamy do momentu, kiedy makaron stanie się 'aldente’. Przekładamy na talerze.
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.