Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

pyszny obiad bez mięsa:)


Składniki:

– 40 dag serka tofu
– mały seler (15dag)
– pietruszka
– jajko
– 2 łyżki posiekanego szczypiorku
– ogórek
– 5 łyżek śmietany
– łyżka soku z cytryny
– odrobina posiekanego koperku
– olej
– sól, pieprz

Sposób przyrządzania:
Tofu pokroić, zmiksować. Seler i pietruszkę zetrzeć i wymieszać z tofu, jajkiem, szczypiorkiem i solą. Uformować ok. 8 kulek, spłaszczyć, usmażyć na oleju.
Ogórek pokroioć w plasterki. Śmietanę, sok z cytryny, sól, pieprz i koper wymieszać, polać pokrojony ogórek. Kotleciki podawać z ziemniakami i sałatą.


Nadesłał/a: SurykatkaxD