Bruschetta z bobem
Przesyłam przepis na bruschettę z bobem. W sam raz na kolację. Polecam przepis.
Składniki:
- ciabatta 2 szt
- bób
- pomidor 1 szt
- czosnek 2 ząbki
- sok z cytryny
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- 2-3 łyżki soli
- pieprz czarny mielony
Sposób przygotowania:
Bób gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie, studzę, obieram i rozdrabniam widelcem. Dodaję jeden ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny, oliwę z oliwek. Całość doprawiam do smaku solą i pieprzem. Pomidora obieram ze skórki, usuwam ziarenka i kroję w kostkę. Posypuję odrobiną soli i pieprzu. Bułki kroję na pół, podpiekam w piekarniku i nacieram czosnkiem. Na bułkach układam pastę z bobu i pokrojonego pomidora.
Nadesłała: Aneta Palka
Wegetarianie.pl
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.