Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Przesyłam przepis na bruschettę z bobem. W sam raz na kolację. Polecam przepis.


Składniki:

  • ciabatta 2 szt
  • bób
  • pomidor 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka oliwa z oliwek
  • 2-3 łyżki soli
  • pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Bób gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie, studzę, obieram i rozdrabniam widelcem. Dodaję jeden ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny, oliwę z oliwek. Całość doprawiam do smaku solą i pieprzem. Pomidora obieram ze skórki, usuwam ziarenka i kroję w kostkę. Posypuję odrobiną soli i pieprzu. Bułki kroję na pół, podpiekam w piekarniku i nacieram czosnkiem. Na bułkach układam pastę z bobu i pokrojonego pomidora.

Nadesłała: Aneta Palka
Wegetarianie.pl