Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

chusteczki ??  

Strona 1 / 2 Następny
  RSS

velvet
bywalec
31/08/2007 12:22 pm  

żyjemy w czasach kiedy masowo zużywa się tony chusteczek higienicznych, czytaj papierowych...
Czy ktos jeszcze pamieta o bawełnianych?
Chciałam takowe zakupić na allegro,,, znalazłam tylko nieciekawą marną jedną oferte..

velvet

OdpowiedzCytat
waszakicia
stały bywalec
31/08/2007 2:16 pm  

bawełniane chusteczki? Nie, dzięki.
Musiałabym mieć z 10 a potem wszystkie je (brudne) nosić ze sobą.... 😮

OdpowiedzCytat
Lilith81
bywalec
31/08/2007 2:24 pm  

Musiałabym mieć z 10

Ja też, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. 🙂 😉 Czy chusteczek nie da się przetworzyć tak jak papieru?

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
31/08/2007 3:01 pm  

Ja mam zapas jeszcze z przedszkola gdzieś 😛 Ale nie używam.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
vegetena
stały bywalec
31/08/2007 3:44 pm  

Mnie też to pytanie długo prześladowało, bom alergiczka i zwykle zużywam mnóstwo takich chusteczek, choć od jakiegoś roku, kiedy to odstawiłam tabletki już mniej. Mam jakieś stare bawełniane, ale nie wyobrażam sobie potem.... ich prania. Tych papierowych, to oszczędzam, w sprzedaży są i 3 warstwowe, kupuję tylko dwu 😉 , także jeśli ich się nie przetwarza, to chyba jedno z lepszych rozwiązań

OdpowiedzCytat
velvet
bywalec
31/08/2007 4:11 pm  

do dziś pamietam jak moja babcia nie mogła zrozumieć jak można wycierać nos do papieru, "świętych widziała" kiedy zobaczyła mnie z chusteczką higieniczną! o zgrozo odrazu moja mama( jej synowa) była złą matką...
Z praniem chusteczek kiedyś spokojnie dawali sobie rade, wiec czemu mamy popadać w lenistwo? mnie się zachciało prawdziwych wyszywanych chusteczek i do takowych z uporem będe dążyć... 🙂

velvet

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
31/08/2007 6:56 pm  

Ja chusteczek bawełnianych raczej do łez używałam, zielone smarki tam nie lądowały 😉
A moja babcia robiła batystowe z obrębkiem koronkowym na szydełku, cuda 🙂

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
Ktosiek
stały bywalec
31/08/2007 10:50 pm  

Fajno, zrobie se takie. Mam już wizję 🙂

OdpowiedzCytat
elf
 elf
forumowicz
03/09/2007 12:44 am  

bawełniane są niehigieniczne. bakterie się lęgną
i w ogóle fuuj

OdpowiedzCytat
waszakicia
stały bywalec
03/09/2007 4:18 pm  

bawełniane są niehigieniczne. bakterie się lęgną
i w ogóle fuuj

racja

OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
03/09/2007 6:10 pm  

Jestem alergiczką i za nic nie zrezygnuję z chusteczek papierowych, niestety. Wyobrażam już sobie mokrą, przesiąkniętą chusteczkę bawełnianą w kieszeni, wyciąganie jej w towarzystwie i szukanie 'czystego' skrawka do użycia... Nie, to nie przejdzie. Przykro mi.

Ale dobra wiadomość, to że jestem w trakcie odczulania 🙂 Mam nadzieję, że w przyszłości nie będę zużywała tylu chusteczek.

A bawełniane kupić chyba można w mieście? To jest, w pasmanterii czy cuś? U nas się tego pełno wala po szafach :p

http://www.explosm.net/comics/random/

OdpowiedzCytat
Baby_lemonade
forumowicz
09/09/2007 1:47 pm  

Posiadam je w domu, nie uzywam.

OdpowiedzCytat
Erilet
początkujący

OdpowiedzCytat
StellaArtois
weteran forum
23/07/2008 3:11 am  

zawsze to jakaś myśl, Erilet! i to całkiem niezła. ja w porze największego zakatarzenia wywołanego alergią nosze w plecaku taki karton wyciągany 100 sztuk 😀 może to i dziwnie wygląda, ale co tam...

OdpowiedzCytat
Agat
 Agat
początkujący
23/07/2008 3:16 am  

no proszę! a ja dwa dni temu wyrzuciłam całą masę bawełnianych chusteczek jeszcze z dzieciństwa! 😉 ah! ile to wspomnień! a najśmieszniej było, jak babcia nas kiedyś odwiedziła i nam te chusteczki wykrochmaliła :rotfl: wtedy wydmuchanie nosa stanowiło prawdziwe wyzwanie... 😎

OdpowiedzCytat
Strona 1 / 2 Następny

Praca