Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

odzież naturalna/ekologiczna  

RSS

machcin
bywalec
27/01/2006 7:19 pm  

hej!chciałbym się dowiedzieć gdzie w polsce można kupić ekologiczne/naturelna cichy.znacie może jakieś sklepy internetowe z których można zamówić takie ciuchy?jeśli tak prosiłbym o podawanie tu tych stronek.zależy mi żeby były to cióchy męskie i najlepiej sportowe w stylu skejt/dres zadne garniturowe czy jakieś tam badziewia.
chciałbym się jeszcze się dowiedzieć gdzie kupujecie buty na zime bo chyba nie kupujecie ze skóry a w materiałowych to chyba zimno i przemakają.jak sobie radzicie z tym problemem?

OdpowiedzCytat
Zarathos
bywalec
27/01/2006 8:01 pm  

Ja nosze tylko naturalne rzeczy, wlacznie ze skorzanymi butami i korzuchami. I prawde mowiac uwazam ze ubrania to powinien byc wyjatek od zasady wege - z tego prostego wzgledu ze noszac rzeczy ze sztucznych materialow bardziej szkodzi srodowisku ogolnie, a zwierzakom w szczegole, niz kupujc skorzane buty czy kurtki ze skory.

"Jastrambij. Que babatum intus cruce, ornatum in campo celestino,et in galea accipitrem defert." - Jan Długosz, kronikarz i sekretarz biskupa krakowskiego Zbigniewa Oleśnickiego

OdpowiedzCytat
locked_dblfa_Ozo
rozmówca
27/01/2006 10:05 pm  

Większość ciuchów kupuję w normalnych sklepach. Dbam tylko o to, aby nie były ze skóry, z wełny, itp. materiałów pochodzenia zwierzęcego. A jeśli chodzi o buty - niektóre firmy, jak np. Vans czy Etnis, mają w swoich kolekcjach specjalne modele dla wegan (osobiście jestem szczęsliwym posiadaczem Vansów "Of The Wall"). Poniżej podaję linki do sklepów internetowych:
http://www.skateshop.andegrand.pl/go/katlist-284-287.html
http://greenplanet.pl/index.php?cPath=133&osCsid=f92aad4e7c31a8cd5610ed00935dd99f
http://www.vegetarian-shoes.co.uk

OdpowiedzCytat
Natalka
bywalec
28/01/2006 12:13 am  

no cenki tez sa niezle 🙂 osobiscie nosze buty ze skory, ale na kozuch czy futro w zyciu bym sie nie zdecydowala. chyba bym umarla gdybym miala cos nosic na sobie jakies zwierze. z butami troche jest gorzej, bo u mnie buty jak nie sa ze skror to nawet pol roku nie wytrzymaja, albo i nawet krocej 🙁

OdpowiedzCytat
machcin
bywalec
19/03/2006 7:05 pm  

Ja nosze tylko naturalne rzeczy, wlacznie ze skorzanymi butami i korzuchami. I prawde mowiac uwazam ze ubrania to powinien byc wyjatek od zasady wege - z tego prostego wzgledu ze noszac rzeczy ze sztucznych materialow bardziej szkodzi srodowisku ogolnie, a zwierzakom w szczegole, niz kupujc skorzane buty czy kurtki ze skory.

jeśli uważasz że można zabić zwierzęta dla ciuchów to nieróżnisz się raczej od ludzi którzy zabijają je dla pożywienia.moim zdaniem można by było nosić ciuchy ze skóry ale ze zwierząt które same umarły a nie które zabili żeby ciebie ubrać

OdpowiedzCytat
Bleks
bywalec
19/03/2006 7:54 pm  

Ale przecież Zarathos nie jest wegetarianinem.

OdpowiedzCytat
sieklik
bywalec
19/03/2006 11:11 pm  

i co z tego ze nie jest?? tez nie powienien sie ubierac w to łatałajstwo... Ozo, jak teraz przeczytalem to mnie olśniło, też mam Vansy of the wall ;]

je vise ma devise cherche la terre promise, ton tv en colour mais vie est grise

OdpowiedzCytat

Praca