"Oddech" i "Eksperyment" W ramach Międzynarodowego Festiwalu Młodego Widza "Ale Kino". Pierwszy film serdecznie polecam. Porusza ciekawe kwestie społeczne, przedstawia interesującą historię młodego chłopaka z poprawczaka. Drugi film dość ciężki, jak dla mnie trudno się w nim odnaleźć bez odpowiedniej wiedzy nt. rozwoju dziecka i jego zaburzeń.
Dziś byłam też na "Pieśni Bardów" w ramach Ale Kino. Polecam gorąco! Film opowiada 3 historie oparte na przypowieściach ludowych przekazywanych z pokolenia na pokolenie, każda z nich zawiera taką, można by powiedzieć, prawdę życiową. (Z pierwszą z opowieści zetknęłam się już czytając "te prosiaczka" o filozofii taoizmu). Opowieści te wkomponowane są w pieśni. Także dużo muzyki i śpiewu, czyli to, co lubię 🙂
"Pieśni Bardów"
to w kinach leci??
a, bym zapomniał dzisiaj oglądałem 2 filmy z cyklu "Gang Olsena" Mój ulubiony cykl filmów. Obok Flipa i Flapa i Abbotta i Costella. I Braci Marx oczywiscie.
A zapomniałem dodać że ze współczesnych to jeszcze lubię Oscara z Stalonem.
z De Funesem też, ale mniej. A z defunesem filmy też bardzo lubię. No jest trochę tego, ale ogólnie teraz już mało oglądam telewizje. No chyba że , jak dzis, jestem chory i nie mam się czego jąć...
[edytowane 10/12/2011 przez cienkun]
Ja podobnie jak Jazz, ostatnio widziałam "Melancholię" von Triera i urzekł mnie od pierwszego ujęcia. Piękny, głęboki, zmuszający do refleksji. Polecam.
PS. Plus Alexander Skarsgard 😉
"W kraju gdzie normą jest nienormalność, gdzie hipokryzja znaczy moralność, gdzie głos rozsądku jest zagłuszany, jesteśmy sektą ludzi normalnych"
----------------------------------
http://pracownia.org.pl/dzikie-zycie
Ja ostatnio oglądałam "Siedem", "Szósty zmysł" i "Życie jest piękne". Wszystkie filmy mi się podobały 😀
Wybieram się później do kina na Holmesa 😀 Tak najwcześniej za dwa tygodnie bo jeśli się nie mylę dzisiaj jest premiera a nie lubię tłoku.
[edytowane 5/1/2012 przez Bellis_perennis]
Ja ostatnio oglądałam "Siedem", "Szósty zmysł" i "Życie jest piękne". Wszystkie filmy mi się podobały 😀
Wybieram się później do kina na Holmesa 😀 Tak najwcześniej za dwa tygodnie bo jeśli się nie mylę dzisiaj jest premiera a nie lubię tłoku.[edytowane 5/1/2012 przez Bellis_perennis]
"Życie jest piękne" Benigniego jest świetny, a i na Holmes'a bym się wybrała 🙂
"W kraju gdzie normą jest nienormalność, gdzie hipokryzja znaczy moralność, gdzie głos rozsądku jest zagłuszany, jesteśmy sektą ludzi normalnych"
----------------------------------
http://pracownia.org.pl/dzikie-zycie
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja