3 lekarzy, wspolczucia 😮 moe wielkanocne tez byly bez zadnych wiekszych emocji. Ale chodzi mi o boznonarodzeniowe kieedy stol zapelnia sie wiekszoscia potraw miesnych....mam nadzieje ze mama pomoz emi cos wybrac dla siebie, bo juz widzę minę innych na to ze nic nie jem nawet zupy grzybowej..
Mój kuzyn śmieje się, że wole wcinać korzenie zamiast schabowego 😮 no cóż...
Wczoraj zadzwoniła do mnie siostra i też dostałam dłuuugi wykład na temat wegetarianizmu. Dodam, że była pielęgniarką w szpitalu przez pół roku.
Jakie to mięsto jest zdrowe, że bez mięsa żyć nie można...a przecież sama był wege przez 4 lata, a mój brat przez 7 lat 😀 Po prostu nie rozumiem tego, jak oni mogli wrócić do mięsa, ja nawet nie potrafie umyć się mydłem normalnym, bo jest zrobione z tłuszczu zwierzęcego, a co dopiero zejść mięso. Wciskała mi kit, że przez wegetarianizm " uszkodziła jej się głowa, bo cały czas ją boli" xD A ja tylko przytakiwałam, bo nawet nie chciało mi się z nią kłócić. I tak przecież zostanie przy swoim ;- )
Lekarze uczą się jednej regułki i na niej jadą przez całe życie. Możesz im uświadamiać, że mięso jest niezdrowe, ale i tak ich to nie przekona, bo zawsze znajdą jakiś ' interesujący' argument ;- )
[edytowane 7/8/2006 od heidi]
[edytowane 7/8/2006 od heidi]
chodzi mi o boznonarodzeniowe kieedy stol zapelnia sie wiekszoscia potraw miesnych....mam nadzieje ze mama pomoz emi cos wybrac dla siebie, bo juz widzę minę innych na to ze nic nie jem nawet zupy grzybowej..
Ja myślę, że poprostu dogadamy się mamą. Poza tym na wigilię to przecież postne dania są 😮 więc jakie mięso? Zupa grzybowa u mnie też na warzywach jest - bezmięsna. Chyba, że w pierwszy dzień świąt itp, aLE ja myślę, że będzie wtedy podobnie jak na wielkanoc. Swoje nadprogramowe potrawy zrobię sama 🙂
Don't let me detain you.
a propos rybek, kiedy ludzie pytaja mnie dlaczego nie jem ryb, opowiadam im to, co kiedyś gdzieś przeczytałam: "receptory czuciowe na ciele ryby sa porównywalne do tych w ludzkim oku. Spróbuj włożyć sobie widelec w oko..." Jeszcze nikt po takim tekście nie namaiwał mnie na ryby. Mam z głowy 🙂
Don't let me detain you.
a propos rybek, kiedy ludzie pytaja mnie dlaczego nie jem ryb, opowiadam im to, co kiedyś gdzieś przeczytałam: "receptory czuciowe na ciele ryby sa porównywalne do tych w ludzkim oku. Spróbuj włożyć sobie widelec w oko..." Jeszcze nikt po takim tekście nie namaiwał mnie na ryby. Mam z głowy 🙂
wyprobuje to na wigilii jak bedzie wiecej rodziny 🙂 dziekuje za pomysl
O kurde to niezle musi bolec ryby jak jej przekluwam pysk i wrzucam do wody, zeby zlapac szczupaka! A ona jeszcze z tym plywa jak szalona :/ Na szczescie ona nie mysli, wiec mam spokoj mentalny 🙂 Zrobcie jedna dobra rzecz w roku! Przestanie wegetowac! CO to komu da? Nie kusi was czasami zeby zjesc sobie pyszny gulasz z miesem? albo spaghetti(z miesem)? Albo Pierogi z miesem?!? Albo glupiego kotleta drobiowego! Cheesburgera! chamburgera! mcnuggets! Ludzie obudzcie sie bo pozniej moze byc juz za pozno ;/
Zrobcie jedna dobra rzecz w roku! Przestanie wegetowac! CO to komu da? Nie kusi was czasami zeby zjesc sobie pyszny gulasz z miesem? albo spaghetti(z miesem)? Albo Pierogi z miesem?!? Albo glupiego kotleta drobiowego! Cheesburgera! chamburgera! mcnuggets! Ludzie obudzcie sie bo pozniej moze byc juz za pozno ;/
Czy Cie człowieku pogieło? Ja nie tęsknie do mięsa i po takim długim czasie nie przełknęłabym go w życiu. Do szczęścia nie są mi potrzebne pierogi z mięsem, wole zjeść z grzybami, czy z kapustą. Są o wiele lepsze od tych z miesem.
Co Mc Donaldów itp. też mnie nie ciągnie. Nienawidze takiego jedzenia, na wycieczkach szkolnych zawsze biore tylko napój xD Jak spobie przypomne, jak oni robili to jedzenie to mi się odechciewa. Wole sobie zrobić tosta z serem w domu ;]
NIENAWIDZE MIĘSA. kpw? ;]
" Ludzie obudzcie sie bo pozniej moze byc juz za pozno ;/ " <-- co chcesz przez to powiedzieć?
[edytowane 12/8/2006 od heidi]
Czy Cie człowieku pogieło? Ja nie tęsknie do mięsa i po takim długim czasie nie przełknęłabym go w życiu. Do szczęścia nie są mi potrzebne pierogi z mięsem, wole zjeść z grzybami, czy z kapustą. Są o wiele lepsze od tych z miesem.
No i widzisz? Sama się przyznałaś, że nie robisz tego dla zwierząt, tylko wyłącznie dla samej siebie! No i po co chować się pod płaszczykiem "wegetarianizmu"? Wystarczyło powiedzieć: nie smakuje mi mięso! No to już znamy prawdziwe motywacje... Bo czy będe jadł mięso czy nie i tak miliony zwierząt dziennie będzie szło na rzeź w bestialskich warunkach... Taka jest prawda i nic tego nie zmieni, więc takie akcje nie mają sensu, przynajmniej jeśli chodzi o dobro zwierząt, bo widze, że na sumienia ludzkie i ludzką, wybujałą dume działają wręcz przesadnie... Przecież jak czytam co niektóre posty, to aż mnie "nerwy biorą" kiedy widzę, jak ludzie się chlubią tym, że nie jedzą mięsa, jakby to było niewiadomo co, jak to oni stawiają czoło całemu światu... toż to żałosne! A jacy oni sa z tego dumni! Dobra kończe już bo się nadmiernie rozpisałem 🙂
P.S. Pierogi ruskie też są dobre! Albo z jagodami...
~peace
yyy...sorry to żart jakiś? Nieznasz tych zwierząt, więc niemogą być Twoimi przyjaciółmi- taka prosta zależność. Nieznasz kogoś- nie jest Twoim przyjacielem 🙂 Tak więc nie prubój dorabiać sobie ideologii, dobrze? Powiedz wprost: liczy się tylko Twoje poczucie smaku! A, zdażają się różne ewenementy 😉
O kurde to niezle musi bolec ryby jak jej przekluwam pysk i wrzucam do wody, zeby zlapac szczupaka! A ona jeszcze z tym plywa jak szalona :/ Na szczescie ona nie mysli, wiec mam spokoj mentalny 🙂 Zrobcie jedna dobra rzecz w roku! Przestanie wegetowac! CO to komu da? Nie kusi was czasami zeby zjesc sobie pyszny gulasz z miesem? albo spaghetti(z miesem)? Albo Pierogi z miesem?!? Albo glupiego kotleta drobiowego! Cheesburgera! chamburgera! mcnuggets! Ludzie obudzcie sie bo pozniej moze byc juz za pozno ;/
jakos nie korci mnie do jedzenia trupow, ktore niby to maja wygladac smacznie na moim talerzu. Jesli Ci odpowiada to je jedz, i nie nawracaj innych.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja