Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Jestem dumna z mojej Mamy 🙂  

Strona 2 / 3 Wstecz Następny
  RSS

Wiejka
stały bywalec
04/05/2006 3:03 pm  

Ja poprostu tego nie rozmuimem!!Nie obejrzałąm tego do końca...jak ludzi może brać taka znieczulica..przecież oni traktują te biedne krówki..jak towar, jadna, druga...a one tak bardzo walzą o życie...przecież to jest straszne...one powinny być na łące, paść się razem ze stadem i tam też umrzeć..a co mają??Przecież one biedne nawet tego nie rozumieją!!!Takie rzeczy powinny być puszczane codziennie w wiadomościach...to jest okropne!!W ogóle nie ma zastosowań do tego jak powinny być traktowane zwierzęta w rzeźni!!!Po prostu...żadne słowa nie są w stanie opisać wściekłości jaką czuję..masz rację Aldona, gdzie w tym wszsytkim jest Bóg??Przecież te zwierzęta nic złego nikomu nie zrobiły...za co więc cierpią??
Jejq, zróbmy cos z tym, cokolwiek!!

Życie nie jest ani lepsze ani gorsze od naszych marzeń...Jest po prostu inne..

OdpowiedzCytat
Aldona
rozmówca
05/05/2006 10:38 am  

Moze by tak faktycznie zaczac to rozpowszechniac. Zgrac te wszystkie filmy na jedna plytke ,pokopiowac i powysylac po gazetach ,telewizji itd ale z drugiej strony czy to sens ,myslisz ze oni o tym nie wiedza ? Nie mam pomyslu co by zrobic ,zeby pomoc tym zwierzaczkom 🙁

OdpowiedzCytat
Wiejka
stały bywalec
05/05/2006 2:04 pm  

Nie wiem, ale przede wszystkim trzeba się przygotować na to, że będziemy się potykać z ludzką głupotą, nienawiścią, będą się z nas naśmiewać, ale też nas podziwać, trzeb awtedy pamiętać że robimy to dla zwierząt..teraz już mówię całkiem poważnie..czy ktos z Was ma jakieś pomysły, co możemy zrobić??Może jak będzie jakaś okazja to puścić taki filmik w szkole, na jakimś projekci, np.z biologii, żeby chociaż dąło do myślenia...cokolwiek...
Pozdrawiam i jestem otwarta na wszelkie propozycje:)!!!!

OdpowiedzCytat
Aldona
rozmówca
05/05/2006 6:45 pm  

Wiesz co Wiejka nie zalezy mi na takich ludziach ,ktorzy jak to napisalas beda sie ze mne (z nas) nasmiewac itd Ci ludzie nie zasluguja na moj( nasz) szacunek. A to co napisalas odnosnie szkoly to aiwetny pomysl . Trzeba pokazac swiatu co sie tak naprawde w tych rzezniach dzieje!! Ja niestety w chwili obecnej pracuje ( na studia wybieram sie w przyszlym roku) , mieszkam za granica i nie mam zadnego pomyslu co moglabym zrobic dla dobra tych zwierzat . Jak pisalam wczesniej jestem poczatkujaca tak jak Ty i dopiero zaczynam sie orientowac w tych sprawach . Jesli ktos na tym forum mieszka w usa i ma jakis pomysl jestem rowniez otwarta 🙂 Podrawiam wszytskich

OdpowiedzCytat
locked_dblfa_Aga15
forumowicz
07/05/2006 6:49 pm  

tak czytajac wasze posty wpadłam na pomysł, że moznaby zebrać kilka takich adresów stronek z filmami i wysłac np na maila do różnych wiadomosci, np fakty, teleexpres, zeby to wykorzystali i puscili. Myśle ze to by dało wielu ludziom do myslenia. Tylko nie jestem pewna czy oni to potraktuja powaznie. Co myslicie o tym pomysle?

OdpowiedzCytat
Wiejka
stały bywalec
07/05/2006 6:55 pm  

Hej....to jest genialny pomysł:)!!Tylko tu trzeba pomocy innych użytkowników 4um, żeby pomogli nam z tymi filmami, albo zrobić z kilku filmów jedną całość...więc są jacyś chętni??Ja chętnie pomogę, ale na takich montażach się nie znam:)...
Pozdrawiam:)!!

OdpowiedzCytat
Aldona
rozmówca
08/05/2006 3:42 am  

Dziewczyny ,mysle ze mozna by zaryzykowac ,co nam zalezy? Najlepiej to chyba by bylo gdyby powysylac im te adresy z tymi filmami na emaile i pozbierac jak najwiecej podpisow z naszymy adresami email lacznie, co o tym myslicie? Jesli sie zgadzacie to otworzymy nowy temat i zaczniemy zbiierac podpisy ,adresy stron tych filmow, adresy emial to gazet ,telewizji itd . czekam na wasze opinie pozdrawiam goraco Aldona 🙂

OdpowiedzCytat
ivi
 ivi
rozmówca
09/05/2006 2:29 am  

Super ! Może i to jakoś strasznie dużo nie da pewnie, ale...cóż szkodzi spróbować. A nóz da się nawrócić chociaż jedną osobę? 😉

OdpowiedzCytat
sopocianka
bywalec
13/08/2006 2:30 am  

Próbowałam obejrzeć filmik: "meet your meat", ale nie mogłam... 🙁 To po prostu potworne! Postaram się go pokazać bratu i mamie, może ruszy ich sumienie.

Pomysł jest bardzo dobry:)

Weganizuję sobie 🙂
Zapraszam do mojego bloga: http://cieciorka.blogspot.com/

OdpowiedzCytat
Drizzit
początkujący
13/08/2006 4:05 am  

tak czytajac wasze posty wpadłam na pomysł, że moznaby zebrać kilka takich adresów stronek z filmami i wysłac np na maila do różnych wiadomosci, np fakty, teleexpres, zeby to wykorzystali i puscili. Myśle ze to by dało wielu ludziom do myslenia. Tylko nie jestem pewna czy oni to potraktuja powaznie. Co myslicie o tym pomysle?

Hahahaha, przecież oni Cię oleją, a poza tym, po co, jak ktoś ma zamiar zostac wegetarianinem to nim zostanie! Jak nie bedzie chcial to nie zostanie i koniec, nie zmuszajcie biednych ludzi, baaa sami dajcie se z tym spokoj, nic nie osiagniecie(przykre, ale prawdziwe)... btw. mam takie pytanko: jak mozna kochac swinie i krowy? Świnie wg. mnie są odrażajace, no chyba że morskie.

Pozdro & peace

OdpowiedzCytat
sopocianka
bywalec
13/08/2006 5:00 am  

mam takie pytanko: jak mozna kochac swinie i krowy? Świnie wg. mnie są odrażajace, no chyba że morskie.

Jak to?!! Co za pytanie! Przecież to żywe istoty! Taka świnka, czy krówka to śliczne stworzenie, a pyski i oczy mają naprawdę poczciwe! Sama w przyszłości zamierzam sobie kupić prosiątko, aby je trzymać w charakterze pieska lub kotka (tyle, żebędę musiała mieć domek na wsi), serio!

Przytoczę historię, którą kiedyś widziałam w jakimś programie w tv. Gdzieś w Stanach pewna kobieta miała w domu świnię, którą traktowała jak zwierzątko domowe. Któregoś dnia świnia uratowała swojej właścicielce życie: kiedy kobieta miała zawał, czy coś takiego, różowa bohaterka wyszła z domu, położyła się na drodze i zaczęła kwiczeć. Ktoś się zatrzymał, wezwał pomoc a świnia została honorowym członkiem biblioteki (wiem, że to śmieszne, ale nie żartuję, pokazywali to w tv) i była druchną na ślubie swojej pani, umyta, przystrojona kokardą.

Nie wymyśliłam sobie tego!

Nie można dzielić zwierząt na ulubieńców i mięso, każde jest warte kochania!

Weganizuję sobie 🙂
Zapraszam do mojego bloga: http://cieciorka.blogspot.com/

OdpowiedzCytat
Edisia
forumowicz
13/08/2006 5:27 am  

no wlasnie.. co do tych świnek.. ja jezdze konno na spojni (serdecznie zapraszam do naszej stajni jesli ktos wie gdzie to jest 😉 ) i mniej wiecej rok temu przyjechal do nas malenki prosiaczek 🙂 od razu weszlam na jego wybieg a on podbiegl do mnie i zaczal sie przytulac jak pies, kot lub jakiekolwiek inne zwierze 🙂 po mniej wiecej tygodniu zaczal mnie rozpoznawac a przynajmniej sprawial takie wrazenie 🙂 jest naprawde slodziutkim zwierzatkiem 🙂 jesli ktos ma domek z ogrodkiem mysle ze taka swinka bylaby swietna jako rodzinny pupil 🙂 przed przyjazdem Albercika (bo tak nazywa sie nasza stajenna swinka) tez nie bylam przekonana do takich zwierzat ale gdy tylko weszlam na jego wybieg zakochalam sie w nich 🙂 sa urocze 🙂 nie wiem jak moja rodzinka moze jesc takie piekne malenstwa..

]:>

OdpowiedzCytat
Wege-Aneta
forumowy expert
13/08/2006 3:30 pm  

mam takie pytanko: jak mozna kochac swinie i krowy? Świnie wg. mnie są odrażajace, no chyba że morskie.

Jak to?!! Co za pytanie! Przecież to żywe istoty! Taka świnka, czy krówka to śliczne stworzenie, a pyski i oczy mają naprawdę poczciwe! Sama w przyszłości zamierzam sobie kupić prosiątko, aby je trzymać w charakterze pieska lub kotka (tyle, żebędę musiała mieć domek na wsi), serio!

Przytoczę historię, którą kiedyś widziałam w jakimś programie w tv. Gdzieś w Stanach pewna kobieta miała w domu świnię, którą traktowała jak zwierzątko domowe. Któregoś dnia świnia uratowała swojej właścicielce życie: kiedy kobieta miała zawał, czy coś takiego, różowa bohaterka wyszła z domu, położyła się na drodze i zaczęła kwiczeć. Ktoś się zatrzymał, wezwał pomoc a świnia została honorowym członkiem biblioteki (wiem, że to śmieszne, ale nie żartuję, pokazywali to w tv) i była druchną na ślubie swojej pani, umyta, przystrojona kokardą.

Nie wymyśliłam sobie tego!

Nie można dzielić zwierząt na ulubieńców i mięso, każde jest warte kochania!

a moj pies uratowal nas od pozaru. Kiedys byly takie stare piece, ktore ani to na gaz ani na prad...
nie pamietam juz na co, ale w kazdym razie strasznie sie zaczelo dymic z niego. Piec byl u mnie w pokoju. Moj pies zaczal po prostu warczec i obudzil mnie a ja reszte rodziny. Gdyby nie zaczal warczec prawdopodobnie dzis mnie tu by nie bylo, jak rowniez moich rodzicow. Siorstra by sie tylko uratowala bo tej nocy nie bylo jej z nami w domu spala chyba u kolezanki. Do tej pory jestem wdzeczna naszemu Budrysowi. Zwierzeta sa naprawde madre. Nie tylko psy koty ale swinie , krowy. posiadaja w koncu emocje...

OdpowiedzCytat
Asia
 Asia
bywalec
26/08/2006 1:44 am  

Psy,koty są równie kochane jak świnki czy krowy.Ja uwielbiam patrzeć na świnki ,jak sobie biegaja po podwórku u mojej kumpeli na wsi,często też jak jestem u niej, to idę do obory i gadam do krówek:) Moze komus wyda sie to głupie, ale ja naprawdę lubię sobie z nimi"pogawedzić" i mogłabym godzinami patrzec w te ich piekne oczy...:D i jak tu je jeść??

OdpowiedzCytat
Vega71
bywalec
26/04/2007 9:14 pm  

ja mam cudowną mame 😀

LUDZIE ktorzy maja zwiazek z przetwarzaniem miesa albo i nawet z sprzedażą sa niesamowicie nieczuli MAJA zrezane całkowicie mozgi ! JA NIECHCE MIC NIC WSPOLNEGO nawet osobami rozpowszechniającymi mieso !! CO zrobić by tego niebyło ???

Pracowac nad swoim wlasnym szacunkiem do swiata i ludzi.

Ludzie ktorzy trafiaja do pracy do rzezni czy do sklepu miesnego nie zawsze robia to z wlasnej woli i nie zawsze maja wybor.

Rozczulaniem sie nad biednymi zwierzatkami nie zmienisz swiata, nie poprawisz ekonomii, nie poprawisz ich losu. Nie zrobisz zupelnie nic.

Gratuluje Mamy i proponuje prace nad swoim podejsciem do swiata 🙂

Szacunek do wszystkiego co zyje z ludzmi wlacznie jest chyba odpowiednim punktem wyjscia do wszelkich zmian na lepsze.

Pozdrawiam.

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 3 Wstecz Następny

Praca