Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

"Biegnaca z Wilkami" - czytaliscie?  

e-anandas
bywalec

Bardzo podobala mi sie ta ksiazka. Ciekawi mnie jak Kobiety ja odbieraja. Moja siostra byla mile zaskoczona, ze ktos napisal ksiazke o niej 😉

Tylko zycie poswiecone innym warte jest przezycia....

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 16/07/2007 2:27 pm
Ktosiek
stały bywalec

Nie czytałam, ale jesli tylko podasz autora, to chętnie przeczytam 😉

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 16/07/2007 3:53 pm
e-anandas
bywalec

Autor to Autorka: Clarissa Pinkola Estes.

Na przyszlosc polecam www.google.com znajdziesz tam "wszystko".

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 16/07/2007 7:17 pm
Fatty
weteran forum

Ja czytam. I jeszcze długo będę - chcę te książkę zrozumieć,przeczytać powoli i wyciągnąć z niej najwięcej jak się da, a obecnie niestety- gdy wracam do domu mam chęć tylko "odmóżdżyć się" i niczym ambitnym nie zajmować, tak więc czytanie jej zostawiam sobie na niedzielę..
Nie przeczytałam jeszcze, a już polecam. Bo tak czytałam,czytałam i aż mnie parę razy uderzyło,że są tam opisane moje wątpliwości,lęki, niepewność, szablony jakie wpojono mi w dzieciństwie... polecam, bo warto.

Białowieska się Puszcza.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 17/07/2007 9:39 pm
karotka
rozmówca

Jak o nią spytałam, to "babka" wmawiała mi, ze tytuły mi się pomieszały :rotfl:
Ale będę wytrwale szukać 😛

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 07/08/2007 12:00 am
JAGA
 JAGA
forumowy expert

jestem w trakcie...i coś czuję ,że to bedzie dłuugie czytanie...książka która imponuje, ciekawi, wzrusza każda swoją stroną..po prostu niesamowita strawa dla duszy

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/08/2007 12:57 am
Kociaczek
bywalec

Ja przeczytałam "Biegnącą..." po raz pierwszy tuz po maturze... Od tamtej pory, wracałam do niej wielokrotnie, i czuję, że będę powracać przez całe życie.

To jedna z książek, po przeczytaniu których nic już nie jest takie, jak dawniej 🙂

Genialna :exclam:

[b]karotka [/b], ja mój egzemplarz kupiłam w Empiku. Sprzedająca, nie tylko kojarzyła tytuł, ale powiedziała, ze schodzi jak świeże bułeczki 😛

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/08/2007 8:00 pm
Lilith81
bywalec

"Kochać znaczy wziąć w objęcia i jednocześnie przetrwać wiele końców i wiele początków-wszystkie w jednym związku dwojga osób."
"Trzy rzeczy różnią życie wypływające z duszy od życia zdominowanego przez ego. Są to: zdolność wyczuwania i uczenia się nowych rzeczy, wytrwałość w podróżach po wyboistych drogach, cierpliwe uczenie się głębokiej miłości. Ego ma tendencję i talent do unikania nauki. Cierpliwość nie jest jego mocną stroną. Wierność też nie. To nie ego-ta chorągiewka na wietrze-jest źródłem miłości, ale raczej nieoswojona dusza."

Piękna i mądra książka, pełna ukrytych znaczeń, przewodnik w podróży w głąb siebie, pomocna w wydeptywaniu do siebie nowych dróg. Lektura obowiązkowa! 😉

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 11/08/2007 8:18 pm
e-anandas
bywalec

obowiazkowa lektura?
Ile ich juz jest nawet nie staram sie zliczyc. Ksiazki sa tylko ksiazkami takie same spostrzezenia mozna sobie zaobserwowac patrzac uwaznie na ludzi na siebie.
Jak wiele pieknych, madrych ksiazek zostalo napisanych, ale czy ludzie rzecyzwiscie korzystaja z ich madrosci? czy staraja sie uczyc stajac sie lepszymi? czy dzieki nim staja sie lepszymi? czy lepiej rozumieja samych siebie? swoje slabosci ulomnosci?
Wiele pytan i wiele odpowiedzi tak wiele jak rozni ludzie ich udzielaja.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 12/08/2007 7:26 am
Lilith81
bywalec

"Książki, które czytasz pozwalają zajrzeć ci do głowy i zobaczyć myśli, uczucia, intencje, potrzeby emocjonalne. Jeśli coś czytasz namiętnie, to znaczy, że tym właśnie jesteś. Jesteś autorem swoich lektur i one zawsze cie zdradzą." A. Janko

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 12/08/2007 2:39 pm
e-anandas
bywalec

"Książki, które czytasz pozwalają zajrzeć ci do głowy i zobaczyć myśli, uczucia, intencje, potrzeby emocjonalne. Jeśli coś czytasz namiętnie, to znaczy, że tym właśnie jesteś. Jesteś autorem swoich lektur i one zawsze cie zdradzą." A. Janko

Lilith81*** Tego nie znalem, ale tak samo uwazam. Zdrada jest tu in + czy -???

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 17/08/2007 7:17 pm
Lilith81
bywalec

Lilith81*** Tego nie znalem, ale tak samo uwazam. Zdrada jest tu in + czy -???

To chyba zależy od poziomu dobieranych lektur. 😉 Pozdrawiam.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 18/08/2007 8:47 pm
andzia
początkujący

a jeśli jesteśmy już przy wilkach to ja polecam "Wilka stepowego" - też bardzo ciekawa lektura, a z sugestii skorzystam i na pewno sięgnę po "Biegnącą..."

niektórzy z czasem mieszają się z tłumem, ci niezniszczalni tańczą o świcie...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/08/2007 5:25 pm
kazamuko
stały bywalec

Ja zaczęłam czytać prawie rok temu, dostałam pod choinkę od lubego. Zaczęłam i choć bardzo mi się podobała zacięłam się. Czeka taka napoczęta, aż ją skończę...

http://www.wegestudio.pl/Na_krawedzi_marzen-98.html

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 27/11/2008 3:23 pm
adamrozew
stały bywalec

Nie znam autorki, ale zrobiliscie (chyba nie same forumowiczki tu piszą:)) mi dużego smaka na tą książkę. Jutro jadę do księgarni ją kupić.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 27/11/2008 9:55 pm

Praca