Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

a gorący kubek ?pewnie nie wege?  

RSS

sunnylion
bywalec
03/08/2006 3:23 am  

czasami w przypływie desperacji zastanawiam sie czy takie specyfiki jak wspomniany juz goracy kubek jest wege? bo w ich składzie nic takiego konkretnego nie jest napisane...
ale moje przeczucia podopowiadają mi co innego 😉
bo nie sądzę,żeby tworca czegos takiego myslal o vegetarianach 😉

aha i rozważania n.t. bardzo wątpliwych wartości odzywczych zupek w proszku pozostawmy na marginesie. bo to to wszyscy doskonale wiedza. ale czasami bywa sie w takich miejscach, gdzie nic innego dla ciebie sie nie znajdzie. wiec pytam prewencyjnie 😀

no i co sądzicie o takiej np. pomidorowej albo grzybowej? 😉

[edytowane 2/8/2006 od sunnylion]

VEGE - REGGAE POWER 4 EVER 🙂

OdpowiedzCytat
LisaNicole
forumowicz
03/08/2006 6:42 pm  

Ja osobiście staram się nie tykać żadnych takich chemikaliów w proszku.

OdpowiedzCytat
Nantosvelta
forumowy expert
04/08/2006 2:39 pm  

Osobiście unikam zupek w proszku, chyba że bulionik firmy "Drobar". Zwłaszcza Knorra, do którego mam całkowity uraz.

The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.

OdpowiedzCytat
sunnylion
bywalec
05/08/2006 2:53 pm  

dzieki ineska 😉

OdpowiedzCytat
Erbike
świeżaczek
07/08/2006 5:45 pm  

w sumie to już wszystko powiedziane zostało Jeżeli sytuacji zmusi Cie aby wszamac tego typu wynalazek poprostu sprawdź skład bo czasami nawet w pomidorowej można się natknąc na składniki pochodzenia zwierzęcego 😎

OdpowiedzCytat
BASIOŁEK:*
rozmówca
07/08/2006 8:52 pm  

mam nie miły zaszczyt pracować w fabryce takowych zupek (amino) jako "konserwator maszyn na hali produkcyjnej" (czyli po prostu sprzątam to świństwo) na szczęście ma to miejsce tylko raz w tygodniu ,max 8h.widząc to wszystko od środka i sprzątając to ochydstwo robi mi się nie dobrze i dziwie się ludziom, którzy lubią podobne "specjały"...
nie macie pojęcia jak to wszystko jak wygląda!!! Wyobraźcie sobie, że znajdujecie w swoim przysmaku włos, filtr od papierosa, kawałek plastiku i inne dość zaskakujące rzeczy... mając świadomość i wiedząc, że podobne rzeczy dzieją się w każdej hali produkcyjnej innych firm nie pozostaje mi nic innego jak założenie ogródka i dożywotniego korzystanie ,wyłącznie z jego zasobów... 😛

życzę smacznego 😛

OdpowiedzCytat
Wege-Aneta
forumowy expert
08/08/2006 12:47 am  

to samo z bulkami i ciastkami w wyrobach piekarniczych. Najlepsze jest to jak ciasto z innego wypieku jest wkladane do wyrabiania czegos innego. ehhh

OdpowiedzCytat
SweetPoison
forumowicz
21/08/2006 8:14 pm  

jeżeli koniecznie chcesz zrobić coś na szybko to polecam owsiankę express, można kupić w tesco na półce obok produktów sojowych. ja właśnie dzisiaj kupiłam, jak będę jeść to powiem jak wyszła. jest też taka z suszonymi morelami:)

OdpowiedzCytat
nasty
świeżaczek
26/08/2006 3:30 pm  

w większości nie ma dodatków mięsnych, chociaż raz, (grzybowa?) znalazłam kawałek mięsa.. na opakowaniu nic o takim dodatku nie było..

OdpowiedzCytat
saimaa-lake
bywalec
26/08/2006 4:24 pm  

Zupki - ok. Ale co do rosołu chyba nie masz wątpliwości? 🙄

On a steady diet of soda pop and Ritalin.

OdpowiedzCytat
Olkosia
początkujący
26/08/2006 11:35 pm  

no ale pomidorowa np tez na miesie jest.....napewno bo to jest rosol z sosem pomidorowym :]

Olkosia

OdpowiedzCytat
sunnylion
bywalec
27/08/2006 2:38 pm  

hehe na szczescie obeszlo sie bez zadnych swinstw sztucznych, zylam na owocach 😉 i wege kebabie ;D
ale moja kumpela kupila sobie "zlotego kurczaka" i czytamy sklad a tam zadnego slowa o jakimkolwiek miesie, po prostu nic podejrzanego, wszystko roslinne 😉 ale zlew mialysmy...zloty kurczak bez miesa 😉 ciekawe jak robia rosol bez miesa 😀 hahaha

OdpowiedzCytat
nasty
świeżaczek
27/08/2006 7:44 pm  

no a jakims sposobem mają tam wsadzić kurczaka? ugotować zupkę z nim? po prostu dodają jakiś sztucznych substancji smakowych, zapachowych, dlatego dla mnie takie zupki chińskie, i sosy, sa jak najbardziej wegetariańskie. no chyba, że mowa o tych nielicznych wyjątkach, które zawierają kawałki mięsa.

OdpowiedzCytat

Praca