Kupiłam dzisiaj po raz pierwszy papier ryżowy i smaku jak dla mnie nie ma żadnego, ale zapach- jakiś taki dziwny? Czy Wy też mieliście takie spostrzeżenia (o ile to używaliście)?
Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze
O ryżu to już każdy słyszał chyba wszystko. Zdrowy, nie zdrowy, tuczący, nie tuczący... Słyszałem nawet opinię lekarza, że ryż jest ciężkostrawny. Tak, i pewnie dlatego od lat używa się go przy zatruciach pokarmowych i grypach żołądkowych... Ryż jest zdrowy, wartościowy i nie jest tuczący ani ciężkostrawny. To obok kaszy jaglanej i gryczanej najzdrowsza rzecz jaką można jeść w ramach takiego "zapychacza" zamiast ziemniaków.
nie lubiłam ryżu, bo kojarzył mi się z taką rozgotowaną bezsmakową papką. wtedy ryż to był ryż, znaczy zwykły biały.
później koleżanka na woodstocku zabrała mnie do krysznowców. wtedy jeszcze mieli basmati, pokochałam i nauczyłam się taki robić.
jem i tak rzadko, rzadziej niż raz w miesiącu, zazwyczaj do falafeli albo z mieszanką chińską.
wg mnie kasza jest bardziej wartościowa od ryżu, a ziemniaki demonizowane.
poczatki 🙂
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja