ostatnio zaczęłam kupować nowy jogurt Danone ,,Natura'' Skład wygląda całkiem przyjaźnie. Niestety póki co , są tylko dwa smaki i trochę już mi się znudziły...
Szkoda, że w większosci sklepow trudno o jogurty sojowe;/ Jak byłam ostatnio w Niemczech, w każdym sklepie było ich pełno i były pyszne!
Jakie jogurty jecie? Ja codziennie jem Activie, ale ciagle sie zastanawiam czy by nie zostawic tego swinstwa... Niektore sa smaczne, ale okropnie slodkie i w ogole... za naturalnymi jogurtami nie przepadam, ale musze zaczac jesc, lubie za to naturalny Danone z ziarnami zboz, ale tez tam jest duzo syfu za przeproszeniem... Ktore jogurty sa wg Was dobre, zdrowe, najlepiej bez koszenili (eh sa takie...?!) czy zelatyny.
Dla mnie również sa za słodkie jogurty dlatego dodaje płatki owsiane i jest gęściej i smaczniej 🙂
Moim zdaniem prawdziwy jogurt to taki, którego skład jest jak najmniejszy :). Żywe kultury bakterii i mleko - czyli jadam tylko jogurty naturalne :). Żadne pseudoowocowe i inne tego typu - z owocami najczęściej nie mają nic wspólnego, za to mają od groma cukru, więc nic pożywnego :). Często jadam na śniadanie dwie pomarańcze zalane jogurtem naturalnym - i słodkie, i zdrowe. 😀
Wstawaj! Życie to surfing, więc nie bój się fal.
Generalnie jem tylko jogurty naturalne, początkowo miałem problem ze smakiem, ale jak to mówią do wszystkiego można się przyzwyczaić 🙂 Najlepiej dodać ulubione owoce do jogurtu naturalne ewentualnie kefiru i mam świetny i zdrowy zamiennik.
Wszyscy tak bardzo negują gluten a mało kto wie tak naprawdę co to jest gluten. Warto przeczytać!
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja