Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Jogurty  

Strona 5 / 19 Wstecz Następny
  RSS

Olaaa
bywalec
22/12/2006 6:46 pm  

Ritch - nie wiem czy mam teraz zacząć się śmiać czy płakać... Chyba każdy je to co lubi :/ Po to jogurty istnieją, żeby je jeść. WSZYSTKO JEST DLA LUDZI.

OMG!

OdpowiedzCytat
EvilOne
stały bywalec
22/12/2006 8:46 pm  

Chodźmy ale na waniliowe. Mniam. I powrzucajmy do niego truskaweczki i takie tam i robimy impreze:)

Strasznie mnie ten temat zamotał:D:D:D jakoś ani puenty, ani rozwiązania nie zauważam....

hide and seek

OdpowiedzCytat
Srebrna
stały bywalec
22/12/2006 8:58 pm  

"Poranek kojota" 😀
Mogę się do mleczka podłączyć. Zazwyczaj odstrasza mnie jego cena. A w kuchni idzie mi coraz (uwaga) gorzej 😀 (jeśli się ktoś nie domyśli - chodzi o to, że nie mam siły zabierać się za samodzielne produkowanie mleka sojowego) 😎

OdpowiedzCytat
Krusto
bywalec
23/12/2006 1:16 pm  

Fakt!! Męcząca jest produkcja mleka sojowego 😉
Ale nie ma to jak D.I.Y. 🙂

OdpowiedzCytat
Apulejusz
bywalec
23/12/2006 3:05 pm  

no tak, nie ma jak DIY właśnie wczoraj zrobiłam swoje pierwsze tofu - jestem z siebie zadowolona 🙂

[url=http://www.forumveg.webd.pl] [img]http://www.forumveg.webd.pl/album_pic.htm?pic_id=321[/img] [/url]

OdpowiedzCytat
Olaaa
bywalec
23/12/2006 6:50 pm  

Puenta lajtowa 😀

A że istnieje waniliowe mleko sojowe to pierwsze słyszę ;0 Zawsze piłam tylko to takie zwykłe, w każdym razie to niedobre ^^ I od razu wiadomo ocb xD

OdpowiedzCytat
thisease
forumowicz
26/02/2007 4:04 pm  

jogurt jako taka zywnosc czyli zrodlo skladnikow nam potrzebnych to nieporozumienie bo jest to raczej zaierajaca bakterie probiotyczne pianka z zawartoscia bialka, tluszczu i weglowodanow na poziomie 2-5% w 100g. Kompletnie zle sa wszystkie tzw. smakowe jogurty poza naturalnymi bo w nich jest w zasadzie tylko cukier (15-20%) i nic wiecej...no przepraszam "owoce".

Ja toleruje jogurt tylko jako lacznik (emulgator) cos jak lecytyne. na sniadanie jogurt naturalny, do niego sporo oleju lnianego, imbir, cynamon i jest pyszota.

Poza tym nie widze w jogurtach nic takiego za wartoby je spozywac. co innego ser bialy chudy - tam przynajmniej standardowo w kostce 250g znajdziesz okolo 50g bialka przy podobnje zawartosci weglowodanow i tluszczu jak w jogurcie. cena podobna

OdpowiedzCytat
waszakicia
stały bywalec
26/02/2007 4:10 pm  

Ja nie jem żadnych jugurtów, serów itp. i mam problem z głowy 😀

OdpowiedzCytat
martyna3
forumowicz
29/03/2007 11:03 pm  

do tej pory myślałam ze to nie ma różnicy czy zjem jogurt czy twaróg;)

ja uwielbiam kefiry i maslanki, i nie ma tu żadnych problemów czy nie dodali koszeliny i innych świństw..oczywiscie jogurciki naturalne też..tradycyjnie z opłatkami owsianymi albo przennymi, do tego otręby i dzienna porcja siemienia lnianego:)a jak chce bardziej na słodko to jakieś owocki..pyszota

OdpowiedzCytat
Wercia
forumowicz
03/08/2007 10:48 pm  

Bardzo lubię jogurty. Jem codziennie na śniadanko z otrębami pszennymi, sezamem i siemieniem lnianym - pychota 😛 czasem jeszcze odrzucam suszone owoce. Ostatnio żywię się jogurtami firmy Zott. Co o nich sądzicie? Ze składu umieszczonego na opakowaniu wynika, że są one naturalne, nie zawierają konserwantów, no i żelatyny :exclam:

A Wy co sądzicie o tej firmie :question: Jestem Ciekawa Waszych opinii, ponieważ kiedyś słyszałam, że Zott dodaje do jogurtów najgorszą chemię. Z drugiej strony skład Jogobelli wydaje mi się całkiem niezły, więc już sama nie wiem, co myśleć...

[edytowane 1/10/2007 przez Wercia]

Zapraszam na portal wegetariański wegeswiat.pl

OdpowiedzCytat
Anulka7
forumowicz
04/08/2007 12:20 am  

ja tez bardzo przepadam za jogurtem Zott. jem naturalny, kremowy- bardzo smaczny, w skladzie zadnych dziwnych elementow brak, wrecz przeciwnie:) jezeli chodzi o przetwory mleczne to tylko jogurty i kefiry na sniadanie, ewentualnie jakis serek od czasu do czasu, bardzo polecam firme PIATNICA, niestety jogurtow nie produkuja, wiec Zott zajmuje czolowe miejsca na mojej liscie:P

OdpowiedzCytat
Wercia
forumowicz
04/08/2007 1:57 am  

Piątnicę ja także polecam 🙂 Lubię zwłaszcza lekki serek wiejski 😛

Zapraszam na portal wegetariański wegeswiat.pl

OdpowiedzCytat
Kociaczek
bywalec
04/08/2007 1:58 am  

Ja wychodzę z założenia, że wielkie firmy, jak Zott, zwykle kantują 😉 . Dlatego, jeśli jogurt, to z lokalnej mleczarni - [url= http://www.biomlek.pl/sub.php?id=2&sid=4&pid=1]TEN[/url] jest moim ulubionym 😎 . Ale nie mam pojecia, jak jest z ich dostępnością poza województwem lubelskim...

Swoją drogą, ostatnio odrzuca mnie na kilometr od wszelkiego nabiału :casstet: Czyżby organizm dojrzał do weganizmu? 😛

OdpowiedzCytat
Jakub
bywalec
04/08/2007 6:39 pm  

Weganin, więc nie ma problemu, który joghurt wybrać. 😀 Waniliowe mleko sojowe - mniam.

[img]http://i25.photobucket.com/albums/c62/hamletron/priceless.gif[/img]

OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
04/08/2007 7:13 pm  

W dzieciństwie na samo słowo jogurt dostawałam ślinotoku, ale jakiś czas temu odrzuciło mnie od nich.
Kupuję od czasu do czasu yogobellę - bo moje szczury przepadają 😉

Białowieska się Puszcza.

OdpowiedzCytat
Strona 5 / 19 Wstecz Następny

Praca