Chciałabym zostac dietetykiem ale nie wiem jak to sie ma do bycia wege...nie wiem o tym zawodzie wystarczajaca duzo wiec moze cos byscie mi podpowiedzieli 🙂 ?zastanawiam sie naprzykład czy jako dietetyk wegetarianin bede musiala miec jakas styczność z miesem?W ogle prosze piszcie co tylko o tym wiecie 🙂 z góry dziękuje 🙂
Hej !!!
Myslę że możesz im to ładnie i składnie wytłumaczyć że to niezdrowe i że cholesterol wpływa na zdrowie 😛 Albo po prostu wyjątkowo upartym pacjentom zalecic produkty zastępcze tak zwane przeliczniki wartościowe:)
No i nie musisz w ogóle zmieniać zawodu skoro chcesz być dzietetykiem to nim zostaniesz i w ogóle nie zwracaj uwagi na to że musisz mieć zetknięcie z mięchem bo jokoś je z tamtad wywalisz i po kłopocie 🙂
Aga #)
moja siostra(nie wegetarianka) jest technologiem żywienia. Na studiach musiała uczyć się o wszystkich produktach, np o mięsie itd miała cały cykl wykładów. Dopiero później(nie wiem na którym roku..może po 3 latach-?)mogła sobie wybrac jeden dział-wybrała nabiał,a prace magisterską pisała o krowim i kozim mleku.
Pamiętam również, że wspominała też coś o krojeniu żab itp 😮
Ciekawa jestem czy można studiować tylko wegetariańską dietetykę(nie ucząc się w ogóle o mięsie,częściach jadalnych zabitego prosiaczka itd), w Polsce pewnie nie..ale za granicą,wiecie coś o tym?
Zostań dietetykiem.
Powinnaś poznać rozmaite sposoby odżywiania ludzi, ale zajmować się możesz wybranymi i akceptowanymi prze Ciebie.
Czy wiesz, jakie problemy mają "zwykli" djetyetycy z z ustalaniem odpowiedniej diety, stosownej przy różnych schorzeniach, w szpitalach czy sanatoriach?
Dietetycy wege są poszukiwani! Dobrze jest być dietetykiem wege 🙂
Można ludziom fachowo doradzać. Oni to uwielbiają 🙂
http://www.suprememastertv.com
Qrde..nie mówię, ze nie wiem..wiem, ze to chodzi o komponowanie diety itp...ale jak to wygląda..no wiecie...siedzisz w gabinecie przychodzi starsza pani..mówi, że m acukrzycę,a Ty jej dietkę komponujesz, czy jak..:D??Wiesz lumo..napisałąm, żeby bardziej szczegółowo to opisać:D...Nie czytasz uważnie..:D
Pzdr!
Życie nie jest ani lepsze ani gorsze od naszych marzeń...Jest po prostu inne..
hehehe :)ja w tym roku poszłam do lo i już podjełam decyzje że ide na studia związane z dietetyką 🙂 to chyba jedyna rzecz która mnie intersuje 🙂 od 5 lat jestem wegetarianką :), tylko narazie nie moge powiedziec żebym się dobrze odrzywiała, ale to bardziej wynika z mojej psychiki , albo nie jem nic , albo jem tyle że ... ulala 😛 i sie mi waga zmienia nawet do 15 kg :(( i tak juz prawie dwa lata ...
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja