Bardzo możliwe , że to nie wątroba boli lecz drogi żółciowe, szczególnie od nadmiaru soku marchwiowego. Natomiast gdy pije się zbyt dużo soków kwaśnych (jablko) odzywają sie nerki. 😎
Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.
ja juz od 3 tyg pije codziennnie sok marchwiowy na zmiane z burakiem a to selerem
jablka jadam jako cale owoce tez codziennie
to moj zwyczaj
czytalam ze codziennie powinno sie jablko jedno zjadac.
Chyba juz sie oczyscilam dawno i nico mnie nie boli w ogole jem zdrowo wiec z czego mialoby sie oczyszczac heheheeh. Ale za to skore mam pomaranczowa i tez dobrze taki soczek przygotowuje do opalania czytalam. A wlasnie w sobote lece na wakacje. 😛
" Sok z marchwii powoduje żółknięcie skóry, ale jest to objawem tego, że w organiźmie było dużo złogów. Sok z marchwii oczyszcza organizm, a substancje toksyczne zostają wydalone przez pory skóry. Te rozpuszczone toksyny są koloru żółtego lub pomarańczowego i dlatego jesśli w organizmie było dużo złogów. to w wyniku picia soku z marchwi skóra może pożółknąć. kiedy wszystkie substancje zostają wydalone (6 miesięcy do roku) to skóra powraca do naturalnej barwy.... "
[b]A może inaczej po obejrzeniu filmu
[url] http://www.nwjcal.com/video_pages/video/demonstration_large.wmv [/url]
wnioskuje ze ten sam efekt można uzyskać używając
maszynki do mielenia i prasy do owoców miękkich
praski ręczne wyglądają tak
np.[url] http://old.wino.org.pl/frames/prasa.htm [/url]
są też hydrauliczne ale droższe
Maszynki do mielenia
niestety ręcznej mocnej maszynki już się nie kupi, bo plastikowe plastikowe są kiepskie
choć nie które plastikowe rozdrabniacze całkiem dobrze sobie radzą
Marchew po przejściu przez maszynkę powinna mieć postać taka jak owoce miękkie czyli łatwą do wyciśnięcia
w taki sposób to można na grządce sok robić 🙂
Jeśli chodzi o soki (z informacji o na temat "pamięci wody") to samo wirowanie zmienia strukturę wody to jest równoznaczne ze zmianą bioinforamicj( a dokładnie w tym wypadku kasowanie)
[/b]
[edytowane 30/7/2008 przez Michal]
" Sok z marchwii powoduje żółknięcie skóry, ale jest to objawem tego, że w organiźmie było dużo złogów. Sok z marchwii oczyszcza organizm, a substancje toksyczne zostają wydalone przez pory skóry. Te rozpuszczone toksyny są koloru żółtego lub pomarańczowego i dlatego jesśli w organizmie było dużo złogów. to w wyniku picia soku z marchwi skóra może pożółknąć. kiedy wszystkie substancje zostają wydalone (6 miesięcy do roku) to skóra powraca do naturalnej barwy.... "
He chyba nie miałam zatem złogów bo ostatnio na okrągło wcinam marchewkę a moja skóra jest bez zmian:)
Żyj pełnią życia; inaczej popełniasz błąd. Nie jest szczególnie ważne, czym się zajmujesz, jeśli tylko masz życie w swoich rękach. Bo jeżeli nie miałeś życia, to co miałeś? - Co się raz straci, już jest stracone, nie zapominaj o tym.
Ahh. Ja mam sokowirówkę firmy Zelmer i tak jakoś żal (xD) mi robić w niej soki, bo z tylu marchewek wychodzi słoik soku i cała kupa suchych wiórów, które trzeba wyrzucić, bo chyba raczej się z nich nic nie da zrobić... (?)
I mam wtedy takie wrażenie, że wolę zjeść całą marchewkę niż pół wyrzucać. ^^
[edytowane 20/10/2009 przez Greeney]
A też mi się teraz przypomniało, jak jest zdrowiej? Jeśli przepuszczę np. jabłko przez sokowirówkę, czy zmiksuję 'ręcznym' blenderem?
[edytowane 29/10/2009 przez Greeney]
[img]http://img190.imageshack.us/img190/7118/thebeatlesbanwa4.jpg[/img]
A czy arbuz nadaje się na sok i z czym go zmieszać ?
Jabłek niestety nie mam .Mam maliny , może wiśnie , warzywa jakieś typu marchew ,buraczek.
Jakie są smaczne połączenia które wy pijecie?
Ja uwielbiam sok z arbuza, robie w sokowirówce. Bez dodatków, taki mi najlepiej odpowiada. Pycha! I bardzo zdrowy, przy odwodnieniu - nawilża, przy nadmiarze wody w organizmie - usuwa opuchlizny, dzięki oczyszczaniu nerek.
Ważne by arbuz był dojrzały, zresztą to samo z innymi owocami. Dojrzałe najlepsze.
krystyna
a co powiecie na to:
http://www.eujuicers.pl/pl/katalog/sokowirowki-i-wyciskarki/dla-domu/wyciskarki-jednoslimakowe/matstone-6-in-1-deluxe
???
sam znalazlem 😛 troche tansza niz 2000 zl, a chyba niezla jest
Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce
Jest świetna! Soki pychota. 🙂
''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''
Jeśli chodzi o soki (z informacji o na temat "pamięci wody") to samo wirowanie zmienia strukturę wody to jest równoznaczne ze zmianą bioinforamicj( a dokładnie w tym wypadku kasowanie)
Może mi ktoś logicznie wytłumaczyć o co chodzi z tą "pamięcią wody" i "zmianie struktury wody" podczas wirowania?
A odnośnie soków, to ja wypijam tylko sok z marchwi z sokowirówki. Soki ze sklepów z gotowanych marchewek są obrzydliwe, natomiast ten z sokowirówki jest orzeźwiający, smaczny i świeży.
Co do soków z owoców, to jakoś wolę zjeść w całości. Ale nie bardzo też rozumiem zmartwienia, że w wyrzucanych wiórach też są jakieś witaminy. Witaminy znajdują się w soku komórkowym, to co się wyciska to esencja przyswajalna przez ludzi, wyrzuca się jedynie włókna celulozy = błonnik, które poza stymulacją układu pokarmowego nie spełniają żadnej istotnej funkcji. Energii z błonnika i tak nie potrafimy czerpać.
Po raz pierwszy [i]wysokowirowałam[/i] sok z pomarańczy i chyba zaczynam rozumieć sens powstania takich urządzeń jak wyciskarki. Sok z pomarańczy miał bardzo dziwny posmak, którego nie potrafie zidentyfikować.. myślę że owoce jednak lepiej by było wyciskać.
Ale co do marchewek to raczej chyba nie nadają się one do wiciskarek? (Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić) A to właśnie z nich sok lubię najbardziej.. tak więc mi sokowirówka póki co w zupełności wystarczy, a soku z owoców znów przez dłuugi czas po prostu nie zrobie.
Nie do podrobienia tak jak sok z marchewki, buraka i jabłek :casstet:
Uraz z dzieciństwa na całe życie, nie wiem co mamie strzeliło, żeby dzieciom podawać taki miks 🙂
Każde warzywo bardzo lubię, ale w takim połączeniu ohyda. A poza tym z sokowirówek ( przynajmniej jakieś 15 lat temu, nie wiem jakie są teraz bo nie mam) przedostawał się taki osad, gęsty i taki wyraźny że tego nie dało się pić.
Ale to tylko moje odczucia, może komuś smakuje takie połączenie?
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja