Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PEPSI i CocaCola

74 Wpisy
45 Użytkownicy
0 Reactions
24.9 K Widoki
(@1012)
Eminent Member
Połączone: 21 lat temu
Wpisy: 42

Od czasu do czasu pijam, ale słyszałem że zdecydowanie lepiej nadaje się do odrdzewiania co może świadczyć o tym, że i dla naszego organizmu nie jest obojętna.

OdpowiedzCytat
(@2541)
Reputable Member
Połączone: 20 lat temu
Wpisy: 457

Od 4 lat nie pije koka koli bo gdzies przeczytałam że sponsoruja rasistowskie organizacje...
teraz jednak kiedy wiem już więcej, widzę że sensownie jest dzisiaj kupować wszystko jak leci albo Nic. z tą colą chce być jednak konsekwentna.

OdpowiedzCytat
(@2966)
Estimable Member
Połączone: 20 lat temu
Wpisy: 188

Bleeeeee :casstet:

OdpowiedzCytat
(@5720)
Honorable Member
Połączone: 18 lat temu
Wpisy: 580

Nie piję tego ,od dawna ,brzydzę się 😛

OdpowiedzCytat
 Ayna
(@4809)
Noble Member
Połączone: 19 lat temu
Wpisy: 1022

Mój ojciec jest wielkim fanem pepsi. Pije ją już od 17 lat . Zaznaczam ,że nie pije nic innego ( kawy, herbaty , soków , wody ) Czasem weźmie łyczka kawy od mojej mamy.
W ciągu dnia to tak ze dwa litry jak nie więcej. Nie da sobie nic tłumaczyć . Na szczęście nie choruje na żołądek ( no może czasem zgaga ) ale to raczej od jedzenia.
Kupuje ja całymi zgrzewkami. Jest chyba uzależniony bo nie wiem jak to wytłumaczyć. 😡

OdpowiedzCytat
(@5753)
Estimable Member
Wpisy: 139

WYZYSK. KAPITALIZM, NĘDZA!!! Nie biore do ust takich ścierw.. A po drugie nie sponsoruje firm które przyczyniają się do degradacji środowiska!!!

Zestawienie kapitalizmu, najwydajniejszego systemu w historii ludzkości z nędzą jest równie udane co woła z karetą. Pysznej coli zawsze chętnie się napije a i w warsztacie zastosowanie dla niej znajdę. Co do rzekomego "wyzysku" to dopóki ktoś godzi się pracować choćby i za centa na godzinę, nie widzę przeszkód. Przymusu nie ma a szanować wolną wolę pracownika trzeba!

OdpowiedzCytat
(@3991)
Estimable Member
Wpisy: 168

Na szczęście, świat powoli odchodzi od takiej przeterminowanej, dziewiętnastowiecznej formy kapitalizmu 🙂

Stąd między innymi ruch Fair Trade, i coraz więcej świadomych konsumentów, bojkotujących takie koncerny jak Coca-Cola i Nestle.

W tym, moja skromna osoba 😉

A tu, dla zainteresowanych, polska strona ruchu na rzecz świadomej konsumpcji:

www.zielonasiec.pl

[edytowane 14/8/2008 przez Kociaczek]

OdpowiedzCytat
(@4222)
Honorable Member
Wpisy: 513

co do caco-coli kilka faktów:
1.zabija popryskane nią robaki
2. po wypadkach samochodowych kanadyjscy policjańci używają jej do rozpuszczenia krwi na asfalcie ^^
3.ząb wrzucony na godzinę do coli rozpuszcza się

ja tam tego nie piję bo jest niezdrowe, właściwie to od dziecka tego nie piję odkąd wujek powiedział mi jak byłam mała że zęby się od niej robią jak gąbka a mi od razu stanął przed oczami widokjak się uśmiecham a zamiast zębów mam gąbki do kompieli właśnie 😎 uraz w każdym razie pozostał 😎

OdpowiedzCytat
(@5877)
Reputable Member
Wpisy: 415

ja pije cole i czasem pepsi ale ogolnie porownojac do reszty moich napojow to rzaaaaaadko

OdpowiedzCytat
(@5657)
Noble Member
Wpisy: 1236

Już od bardzo dawna nie pije Pepsi, Coca coli i innych (np. Fanta i Sprite).Po wypiciu zostaje nieprzyjemne uczucie na zębach, nie wiem czy to jakiś osad cukru?
Niedawno piłem polską podróbkę coca coli, bo strasznie chciało mi się pić, a innego napoju kolega nie miał ;).

OdpowiedzCytat
(@5720)
Honorable Member
Wpisy: 580

Ja ostatnio jak byłam na dysce to nic oprócz tych słodkich soków i napojów nie mieli żadnej wody mineralnej ,i wypiłam ale nie smakowało mi i po łyku odechciało mi się pić 😉

OdpowiedzCytat
(@4212)
Eminent Member
Wpisy: 35

Pije b. rzadko, po tych syfach bola mnie plecy/kregoslup.

OdpowiedzCytat
(@4710)
Eminent Member
Wpisy: 31

3.ząb wrzucony na godzinę do coli rozpuszcza się

Zawiodę Cię, ale to nieprawda 😉

OdpowiedzCytat
 JAGA
(@435)
Noble Member
Połączone: 21 lat temu
Wpisy: 1385

Kilkakrotnie spotkałam się z tym, że farmaceuci zalecają picie pepsi w przypadku biegunki i problemów z żołądkiem. Czyżby działała jak "odrdzewiacz" i oczyszczała żołądek? 😮

OdpowiedzCytat
(@5683)
Honorable Member
Wpisy: 524

Hm
pediatrzy czasami polecaja odgazowana pepsi czy cole przy zatruciu czy lambliach, ale nie jest to napewno uznana metoda lecznicza :). Ja osobiscie bardzo lubie te napoje, byl moment ze prawie bylem od niej uzalezniony (tzn w pracy mialem nieograniczona ilosc tego napoju do picia) i potrafilemtego wypic 2 litry na dzien, potem pilem duzo i pewnego razu uznalem, ze nie nalezy przesadzac - dlatego przez rok nie tknalem tego napoju - choc mnie ciagnelo. Teraz od czasu do czasu pije ten napoj (bo mi smakuje) ale staram sie to robic okazjonalnie.
Aha kiedy byl wczesniej tez taki moment ze mnie odrzucalo od coli i pepsi. Jako mlody chlopak bylem na mistrzotwach slaska w szachach gdzie sponsorem byl producent coli czy pepsi (nie pamietam) pilem litrami ten napoj w hotelu do sniadania, przy grze w szachy (1 partia w szachy kilka godzin siedzenia w stresie i cola (pepsi) pite bez ograniczen) do obiadu oczywiscie ten sam napoj do kolacji podobnie, w pokoju tez:))
Potem mnie mdlilo na widok coli

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 5
Udostępnij: