Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

15letnia wegetarianka?  

Strona 1 / 2 Następny
  RSS

Petra
forumowicz
31/03/2007 6:45 pm  

Mam 15 lat i chciałabym być wegetarianką. Moi rodzice nie zgadzają się na to, ponieważ uważają że jestem na to za młoda. Co mam zrobić? Waszym zdaniem 15 lat to za mało na bycie wege? Bardzo proszę o pomoc 🙂

W życiu piękne są tylko chwile..

OdpowiedzCytat
Asia
 Asia
bywalec
31/03/2007 6:59 pm  

Witaj Petra 🙂 Wiesz jak dla mnie wiek tu nie gra zbyt dużej roli...wiele dzieci jest wegetarianami ,a nawet weganami od urodzenia 🙂 Musisz porozmawiać z rodzicami,powiedzieć im,że bedziesz o siebie dbała,ze będziesz sobie gotowała itp.Wydaje mi się ze po prostu twoi rodzice boja sie ,ze zabraknie ci jakiś witamin i np wpadniesz w anemie chyba kazdy młody wege to przechodził.Na tej stronce znajdziesz wiele świetnych artukułów dotyczących zywienia wegetariańskiego,wiele przepisów itp. 🙂
3mam za Ciebie kciuki 🙂 Pozdrawiam :))

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
31/03/2007 9:13 pm  

Każdy wiek jest dobry. Broń się rzetelną wiedzą i dziel się nią z nimi.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
vanityy
bywalec
01/04/2007 12:12 am  

ja przeszlam na wegetarianizm jak miałam 13 lat, teraz mam 16 i zyje jestem cala i zdrowa a zeby i wlosy mi nie wypadają tak jak mi przepowiadano ;D

OdpowiedzCytat
fabryka_slow
bywalec
01/04/2007 1:06 am  

ja mam 15 lat (za 1,5 miesiąca 16 ^^) izyję, wege jestem pół roku, opd niedawnoa ovo, czuję sie zdecydowanie lepiej, włosy mam ładne i zdrowe, cera mi się poprawiła i szybciej wstaje rano. Petra- pogadaj z rodzicami, na początku bedzie pewnie cięzko, bo pamietram jakie miałam ekscesy. Poszłam do lekarza, który powiedział, że to bardzo madra decyzja, i nie ma sie czym przejmować. Tylko, żeby jajko czasem jeśc i tyle:P Na początku troszkę tylko marzłam, ale po 2 tygodniach przeszło. Wegetarianizm jest piekny i dla każdego. Pozdrawiam!

koskaan

OdpowiedzCytat
Petra
forumowicz
02/04/2007 12:56 am  

Dziękuję za rady 🙂 Kochani jesteście.. Zobaczymy co z tego wyniknie.. TRZYMAJCIE KCIUKI 😉

W życiu piękne są tylko chwile..

OdpowiedzCytat
dzastusia
świeżaczek
02/04/2007 2:30 am  

hej:*
ja też mam 15 lat. Wegetarianką jestem od 14 sierpnia 2006 roku. Najpierw było trudno ale nie załuje swojej decyzji. Moim rodzicą trudno było zaakceptować moją decyzje ale teraz juz naszczęscie sie przyzwyczaili. Chociaż czasem poruszają temat ze zle się odzywiam nie jedząc mięsa ;/
Fajnie ze chcesz zostac Wege bo powinno byc coraz wiecej takich ludzi :D:D
pa :*:*

Dzastusia

OdpowiedzCytat
mali
 mali
świeżaczek
03/04/2007 7:35 pm  

Mam 23lata!wege jestem od 8lat-czyli przestalam jesc jak mialam 15lat! czuje sie swietnie, przytylam 8 kg przez ten czas 🙂 ale w ogole nie choruje nie mam problemu z koncentracja, snem.jestem osoba b.aktywna. moje dzieci wybiora same czy chca czy nie chca jesc mieso, ale uswiadomie je w tym napewno pzdr!

OdpowiedzCytat
wykreconaZwyboru
bywalec
03/04/2007 7:59 pm  

ha, masz 15 lat i problem z rodzicami-luz ja mam to samo w wieku 19 😛 ale jakos daję radę-najgorzej będzie na święta(wiadomo: szynka,kiełbasa i jakja) nie wiem jeszce co będę jeść ze święconki ale coś się wymyśli;]

Szpitale, wiezienia i burdele - oto prawdziwe uniwersytety zycia. Mam dyplomy wielu takich uczelni. Mówcie mi

OdpowiedzCytat
Mucinka
świeżaczek
03/04/2007 8:42 pm  

hej.17.02.2006 zostałam wegetarianką i miałam 15 latek,teraz mam 16.moi rodzice na poczatku mieli zastrzezenia,ale po pół roku sami mi gotowali wege jedzonko.wiek nie ma do znaczenia jezeli chce sie zostac wege.trzymam kciuki 🙂

OdpowiedzCytat
Michalina
rozmówca
15/08/2007 4:24 pm  

Pamiętam, że kiedyś, kiedy rodzice mówili mi, że źle się odrzywiam, to odpowiadałam, że nie jedząc mięsa i tak odrzywiam się zdrowiej niż oni jedząc je.

OdpowiedzCytat
Wercia
forumowicz
16/08/2007 6:30 am  

Ja przeszłam an wegetarianizm w wieku 15 lat, mimo kampanii zniechęcającej podjętej przez moich rodziców, dziadków i lekarkę. I muszę przyznać, że trochę im wierzyłam - że mięso jest zdrowe i potrzebne, ale brzydziłam się nim od małego i nie mogłam tak dłużej... Dziś - po 5 latach - wiem, że dobrze zrobiłam, że to jest zdrowa dieta, a mięso naprawdę zdrowe nie jest! Wręcz jest szkodliwe chociażby dla jelit, w których się odkłada i zatruwa cały ustrój. Dieta wegetariańska jest najwłaściwszą, choć trzeba [amiętać, aby była urozmaicona - kolorowa 😉 .

Zapraszam na portal wegetariański wegeswiat.pl

OdpowiedzCytat
pinaaaaaaa
świeżaczek
17/08/2007 1:38 pm  

Zostałam wegetarianką mając 11 lat moi rodzice tego nie rozumieją chociaż już mam 18 lat.Ciągle namawiają MNIE ABYM JADłA MIęSO.

OdpowiedzCytat
Fenelcia
początkujący
05/02/2008 3:36 pm  

To dobrze,ze nie ma znaczenia.
Znajomi mówią,że jeśli nie będę jadła mięsa,to mi piersi nie urosną

[edytowane 16/5/2009 przez Fenelcia]

OdpowiedzCytat
Jędruś
stały bywalec
06/02/2008 12:48 am  

Fenelcia Witam.
Przejrzeć wątek o siemieniu lnianym, źródle omega-3.
2-3 łyżki dziennie zmielone, jak dodasz trochę wody to wychodzi pasta w sam raz do smarowania chleba.
Najlepsze dla mnie to 50/50 siemie lniane z sezamem.

Polecam mak (nie każdy lubi), zawiera rekordowe ilości wapnia i innych minerałów. A maszynkę do mielenia maku można kupić: http://tiny.pl/l976

Ponad to polecam przejrzeć ten wątek, to jest specjalnie dla wegetarianek aby nie były zaskoczone:
[url] http://wegetarianie.pl/XForum-viewthread-tid-1626.html [/url]

Pozdr.
Jędruś wegano-witarianin + B12
Zwolennik soku marchewkowego własnej roboty
:yltype:

[edytowane 9/6/2009 przez Jędruś]

OdpowiedzCytat
Strona 1 / 2 Następny

Praca