skład jest taki sam,na opakowaniu zbiorczym jak i na pojedynczych cukierkach.
leżały na półce gdzie są pasztety sojowe,mleko,itd...więc powinny nie zawierać tłuszczu zwierzęcego!ale jaką można mieć pewność??:(
Można zadzwonić do firmy która produkuje albo prowadzi dystrybucje, i zapytać 😉
To przypadkiem nie te krówki, które mają (miały) podany inny skład na opakowaniu zbiorczym, a inny na papierku każdej sztuki...? Radzę sprawdzić.
To chyba były krówki Ichemu :thumbdown:
Tłuszcz cukierniczy jest podejrzany, może zawierać smalec.
Z tego, co pamiętam (ale mogę się mylić) tłuszcz cukierniczy to takie pozamiatane resztki i wszystko tam może być.
Można zadzwonić do firmy która produkuje albo prowadzi dystrybucje, i zapytać
A skąd firma dystrybucyjna ma to wiedzieć? 😮
Nawet i producent nie będzie wiedział z czego zrobiono półprodukty. Zapytać można, ale nie radzę wierzyć w to, co powiedzą.
[edytowane 28/3/2011 od eRZet]
Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce
dzwoniłam właśnie do producenta krówek savitor,
najpierw pani przełączyła mnie do innej pani,po czym ta pani powiedziała żebym poczekała chwile,podała mi kierownika do telefonu,(każdej osobie zadałam pytanie co wchodzi w skład tłuszczu cukierniczego)pan kierownik mi powiedział,że to tłuszcz 🙂
po czym pytam się czy to tłuszcz zwierzęcy czy roślinny??po chwili że to olej palmowy....
ale jakoś nie wierzę w to...
http://www.eko-zdrowie.pl/p/3/88735/krowki-sojowe-slodycze-weganskie-zywnosc-wegetarianska.html
dzwoniłam jeszcze tu pan nie wie co jest w składzie ale może sprawdzić....więc będę na pewno jeszcze dzwonić do niego
trochę to dziwne....
http://ekosfera24.pl/krowki-sojowe-200g.html
tutaj,że to roślinny...
[edytowane 29/3/2011 od waris]
Znalazłem takie cukierki:
[img] [/img]
W Lidlu.
Skład: Cukier, syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, zagęszczone soki owocowe (...), kwas cytrynowy i mlekowy, naturalne aromaty, witamina C, niacyna, witamina E, kwas pantotenowy, witamina B6, witamina B2, witamina B1, kwas foliowy, biotyna, witamina B12.
Wygląda na to, że są wegańskie 🙂
Choć oczywiście nie wiadomo, jak to jest z witaminami, niekiedy np. witamina B2 jest niewege.
[edytowane 6/4/2011 od eRZet]
Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce
Ups, coś pokręciłem, nie wiem czemu nie można skopiować adresu pierwszej strony...
wklejam adres drugiej:
[url] http://www.wegetarianie.pl/XForum-viewthread-tid-591-page-2.html#pid964[/url]
EDIT: działa, tylko musisz cofnąć się do początku dyskusji 😉
[edytowane 9/5/2011 od eRZet]
Nie wiem czy mozna to uznać za słodkość, ale na pewno przekąskę 🙂
Są w niektórych sklepach takie "Snacki - przysmak świętokrzyski". W składzie mąka pszenna, woda i wodorowęglan sodu. Takie prażynki do samodzielnego smażenia. Można jeść bez żadnego doprawiania i są po prostu super 🙂 albo dorobić do tego jakiś dip i moczyć jak tacos. jak kto lubi 🙂
Zobaczcie, co znalazłem:
Skład: cukier, migdały, woda, mocno odtłuszczone kakao w proszku, syrop glukozowy, środek utrzymujący wilgotność: inwertaza.
Smakują jak ziemniaki połączone z marcepanem - a więc nazwa jest trafna 😛
Na moje są wegańskie.
[edytowane 31/5/2011 od eRZet]
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja