Oskroba w ogóle robi fajne ciasta, ich piernik jest vegan (chociaż ostatnio widziałem inną wersję, z lecytyną).
Sezon świąteczny w pełni (wg supermarketów już od miesiąca) i w Lidlu pojawiły się najlepsze batony, jakie kiedykolwiek stworzyła ludzkość:
Są 4 rodzaje, wszystkie wege, poza rumowym także vegan.
Oprócz tych trzech ze zdjęcia jest jeszcze jeden większy, bardziej marcepanowy.
Kosztują 3,99 czy jakoś tak, są duże i taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakie pyszne :love:
Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce
Jako że w Polsce mnie nie ma, usiłuję znajdować wszystko, co wegańskie w słowackich sklepach. Udaje się!
Nie dość, ze mają cały bogaty asortyment sojowych rzeczy (wędliny, jogurty, pasty itp), to jeszcze na prawdę sporo słodyczy.
Z moich ulubionych:
-ciasteczka sezamowe
-babeczki cynamonowe (ok 1eur za sztukę, ale sa taakie pyszne)
UWAGA, HIT, ptysie z kremem ryżowym.
Te oto ptysie znalazłam w mniejszym sklepie, dla ludzi z alergią na różne składniki.
"Zostawcie świat trochę lepszym, niż go zastaliście"
Znalazłem wegańskie galaretki:
Nie wiem, czy są dostępne wszędzie, bo to jakaś firma z wioski pod większą wioską (Wawa).
Są całkiem niezłe, choć Solidarność robi dużo lepsze.
Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce
A wiecie, że ja nigdy takich nie widziałam? 😉
Działy cukierkowe odwiedzam rzadko, bo moje słodyczowe zachciewajki to czekolada/ciastko z cukierni.. ale co przypadkiem zabłądzę w taki dział i robię przegląd to wieprzek w każdym zelku.
Czuje sie pokrzywdzona 😀
Białowieska się Puszcza.
Polecam przepysznego bananowca :). Czasem smakuje gotowce, ale co swoje to swoje ;).
Ja całkiem lubię Lidla 😀 Produkty wegetariańskie i wegańskie są tam pięknie oznaczone. Duża paczka żelek wegetariańskich kosztuje niecałe 5 zł, a jakieś żelki czy pianki (nie pamiętam już dokładnie) mają także wegańskie 🙂 Są oznaczone zielonym V i napisem "Geeignet für Vegetarier".
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja