Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
Lista wegetariański...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Lista wegetariańskich słodyczy i przekąsek 😉

247 Wpisy
102 Użytkownicy
0 Reactions
103.5 K Widoki
(@6104)
Noble Member
Połączone: 18 lat temu
Wpisy: 1596

Te galaretki pektynowe z Solidarności biją na łeb wszystkie inne żelkopodobne słodycze bez żelatyny i te z żelatyną na pewno też! 😀
[img] [/img]

Mogłabyś zrobić zdjęcie składu? 😉

Z Lidla polecam baton sezamowy z miodem (60% sezam, 40% miód0, dość duży, z tego co pamiętam to chyba 70 gram.

OdpowiedzCytat
(@5292)
Noble Member
Połączone: 19 lat temu
Wpisy: 2007

Alez prosze
Skład: cukier, syrop glukozowy, woda, koncentrat soku jabłkowego, subst. żęlująca-pektyna, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytrynian sodu), aromat naturalny owocowy (malinowy, pomarańczowy, jabłkowy, cytrynowy), koncentraty i ekstrakty z owoców i roślin (jabłek, cytryn, rzodkwi, marchwi, alg, carthamusa).
Produkt może zaw, śladowe ilości mleka i soi.
Jak to mówią, google nie gryza 😀

OdpowiedzCytat
(@2966)
Estimable Member
Połączone: 20 lat temu
Wpisy: 188

Lody wegańskie 🙂

OdpowiedzCytat
(@6116)
Famed Member
Wpisy: 3467

Te pianki z Lidla są pyszne 🙂

Mail od Lidla, pytałam o wegetariańskie pianki:
[i]Szanowna Pani,

uprzejmie dziękujemy za zwrócenie uwagi na nasz asortyment. Jednocześnie chcielibyśmy dodać, że jesteśmy cały czas otwarci na spostrzeżenia, propozycje i życzenia odnośnie wszelkich obszarów naszej działalności.

W odpowiedzi na Pani zgłoszenie chcielibyśmy poinformować, iż produkt, o którym Pani pisze, nie jest dostępny w naszej ofercie.

Z poważaniem

Magdalena Saracen

Lidl Polska [/i]

OdpowiedzCytat
(@6212)
Honorable Member
Wpisy: 597

koniec szukania mojego "Świętego Graal'a" 🙁

OdpowiedzCytat
(@11541)
Honorable Member
Połączone: 14 lat temu
Wpisy: 535

Te pianki z Lidla są pyszne 🙂

Mail od Lidla, pytałam o wegetariańskie pianki:
[i]Szanowna Pani,

uprzejmie dziękujemy za zwrócenie uwagi na nasz asortyment. Jednocześnie chcielibyśmy dodać, że jesteśmy cały czas otwarci na spostrzeżenia, propozycje i życzenia odnośnie wszelkich obszarów naszej działalności.

W odpowiedzi na Pani zgłoszenie chcielibyśmy poinformować, iż produkt, o którym Pani pisze, nie jest dostępny w naszej ofercie.

Z poważaniem

Magdalena Saracen

Lidl Polska [/i]

no ja jedyne które tam widziałam to były z żelatyną. żelki chyba jedne były bez żelatynowe.

OdpowiedzCytat
(@11541)
Honorable Member

http://weganskiepysznosci.blogspot.com/

bardzo fajna strona, nie wiem czy wrzucałam już

OdpowiedzCytat
 JAGA
(@435)
Noble Member
Połączone: 21 lat temu
Wpisy: 1385

http://weganskiepysznosci.blogspot.com/

bardzo fajna strona, nie wiem czy wrzucałam już

Strona, która powoduje u mnie ślinotok 😛

OdpowiedzCytat
(@6116)
Famed Member
Wpisy: 3467

no ja jedyne które tam widziałam to były z żelatyną. żelki chyba jedne były bez żelatynowe

Żelki są wegańskie 3 rodzaje minimum. Tylko, że to są takie długie a nie klasyczne miśki.

OdpowiedzCytat
(@11541)
Honorable Member

no ja jedyne które tam widziałam to były z żelatyną. żelki chyba jedne były bez żelatynowe

Żelki są wegańskie 3 rodzaje minimum. Tylko, że to są takie długie a nie klasyczne miśki.

o ja slepa :D. tam zawsze takie tłumy jak ja jestem... zostaje przy haribo kwaśnych i galaretkach pektynowych.

na stoiskach candy king można dorwać kilka bez żelatyny.

OdpowiedzCytat
(@12321)
New Member
Połączone: 13 lat temu
Wpisy: 1

A ja polecam Flapjacki!!! 120 gramowe batony z płatków owsianych o różnych smakach z wieloma dodatkami (owoce,orzechy,czekolada). Przekąska która zaspokoi głód a do tego jest naprawdę przepyszna 🙂
Polecam strone dystrybutora http://www.dorset-flapjack.pl/
Można kupić też na allegro w promocyjnej cenie. [b] [/b] [b] [/b] [u] [/u] :thumbup:

OdpowiedzCytat
(@12300)
Eminent Member
Wpisy: 36

Kochani dziś byłam w Aldi i kupiłam cudowne jajeczka z galaretki w cukrze (pektyna) są cudowne. Tylko podkreślam że wegetariańskie, bo w nich są śladowe ilości mleka 🙂
Jak mi się uda zrobić zdjęcie zanim wszystkie zjem to pokażę 🙂

[edytowane 28/3/2013 przez Vegmara]

[edytowane 29/3/2013 przez Vegmara]

OdpowiedzCytat
(@6104)
Noble Member

Pytanie trochę nie pasujące do tematu, ale nie mogłam znależc innego, bardziej adekwatnego- jak można podgrzac szarlotkę na drugi dzień? Tzn. w jakiej temperaturze najlepiej żeby się nie spaliła, a przy okazji mocno podgrzała w środku? Dodam, że mikrofalówką nie dysponuje;). Chciałabym też żeby się nie rozwaliła, bo to dla gości również:). Dodam, że szarlotka na kruchym cieście, razowa, ale to chyba raczej nie ma większego znaczenia.

OdpowiedzCytat
(@11541)
Honorable Member

mi na mysl przychodzi tylko zakrycie folia aluminiowa i wstawienie do piekarnika na niezbyt duza temp. tak odgrzewa sie u mnie większe ilości jedzenia 😛

OdpowiedzCytat
(@6104)
Noble Member

A bez folii nie da rady? Spróbję. Nastawię tak na 150 stopni i będę podglądac.

OdpowiedzCytat
Strona 16 / 17
Udostępnij: