Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

gdzie znaleźć lub jak zrobić kiełbaski sojowe  

RSS

Surri
bywalec
18/04/2007 6:51 pm  

Jestem wege juz od paru lat, jem oczywiście mnóstwo owoców warzyw i soje w różnej postaci, jakieś kotlety, pasztet. No wszyscy wiedzą. Ale słyszałam o sojowych kiełbaskach bąź parówkach. Czy tak owe rzeczywiście istnieją? Jeśli tak to czy są smaczne i gdzie moge je dostać..? a może ktoś wie jak stworzyć takie cudo... ?

OdpowiedzCytat
kamma
stały bywalec
18/04/2007 7:50 pm  

Kupisz w supermarketach. Są albo w puszce, np. z Polgruntu, albo w folii. Próbowałam tych z puszki... Obrzydliwe!

podskoczyć i nie trafić w ziemię

OdpowiedzCytat
Ireth
bywalec
18/04/2007 10:59 pm  

To zalezy, co kto lubi, Kamma, tak samo jak z tofu. Ja kielbaski sojowe lubie bardzo, ale rzeczywiscie te z puszki sa sredniej jakosci. Natomiast bardzo smaczne sa te pakowane prozniowo produkowane przez POLSOJE (w kazdym supermarkecie, ale trzeba sie naszukac, bo sa ukryte wsrod innych miesnych produktow). Uzywam ich do wegetarianskich hotdogow i dodaje do bialego barszczu z ziemniakami.

Nie jadam niczego, co moze spojrzec mi w oczy.

OdpowiedzCytat
Surri
bywalec
18/04/2007 11:39 pm  

Dzięki kamma, dzięki Ireth. Będe sie bacznie rozglądać 🙂

OdpowiedzCytat
EvilOne
stały bywalec
19/04/2007 10:27 pm  

Osobiście zaopatruję się w zdrowej żywności, ale w takiej mieścince (Radomsko) trzeba zamawiać z tygodniowym wyprzedzeniem:(

Nie ma to jak mieszkać w Łodzi i mieć blisko do sklepu Green Waya. I worek pieniędzy do tego.

hide and seek

OdpowiedzCytat
Surri
bywalec
25/04/2007 10:32 pm  

Eh, ja na szczeście mieszkam w Krakowie. Kiełbaski sojowe dzisiaj dorwałam :), dzieki jeszcze raz za pomoc :). A jutro ognisko zobaczymy jak sie sprawią 🙂 Bo przewaznie to na ogniska chodziłam z kanapkami, hehe.

OdpowiedzCytat
ithil
świeżaczek
15/05/2007 1:58 am  

kiełbaski to w sklepach green way, supermarketach typu bomi(mają dość dużą półke wegetarianskich smakołyków).
A na ognisko to można iść z papryczkami(pyszne są zapiekane), chlebem, cukinią lub kabaczkiem:)

OdpowiedzCytat
Ada
 Ada
rozmówca
11/06/2007 10:51 pm  

Ja osobiscie nie polecam...dla mnie to taki lekki paradoks..bowiem nie po to zosatałam wege żeby usilnie zastępować sobie produkty zwierzęce na takie same tylko że z innym składem...Niechce tu nikogo oceniać bo są gusta i guściki ponoć...ale jakos tak mi osobiscie nie pasuje ten pomysł...ostanio również spotkałam się z kotletami sojowymi o smaku schabowego-juz totalna żenda...A do tego soje niesety równiez musze ograniczać...

Pytaniem jest nie to, 'czy myślą?' lub 'czy potrafią mówić?', tylko czy potrafią odczuwać ból.

OdpowiedzCytat
hmacz
forumowicz
13/06/2007 2:17 am  

Kupiłam te polsoi, tak dla picu, zeby dodac do czegos, typu sos... wygladaja jak prawdziwe, wiec ledwo wzielam je do ust. Smak, konsystencja- lepsze niz te w puszce (ohyda!) ale dalej ohyda. Produkty pseudomięsne sa niedobre, jesli ciagle pamietasz smak miesa. Staraja sieudawac cos czym nie sa, w dosyc nieudolny sposob. No, ale maja rozne fajne rzeczy w sobie czasem.

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
13/06/2007 2:26 am  

U mnie są po czeskiej stronie, mi smakują 🙂 Z musztardą 🙂

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat

Praca