Marzą mi się smakowite pasty do chleba... Własnoręcznie zrobione kotlety sojowe...
Postanowiłam więc zaopatrzyć się w maszynkę do mielenia (domowej nie będę używać... mdło się robi na samą myśl... :casstet: ). Jednak chyba nie zdecyduję się na "Maszynkę do mielenia mięsa" ze względu na cenę, poza tym już sama nazwa jest zniechęcająca.
Znalazłam na allegro maszynkę do mielenia orzechów i sera. Sprzedawca, zapytany, nie wiedział, czy wyżej wymienione urządzenie zmieli soję.
Jak Wy sądzicie, mili Wegetarianie? :red:
[edytowane 18/8/2007 przez sopocianka]
Weganizuję sobie 🙂
Zapraszam do mojego bloga: http://cieciorka.blogspot.com/
Namoczoną soję powinna zmielić, choć pewności nie mam, ale raczej tak. Jak miele soję w kielichu do sokowirówki i nigdy nie mam z tym problemów 😉
[edytowane 18/8/2007 przez Wercia]
Zapraszam na portal wegetariański wegeswiat.pl
Chyba za drobne... chyba że ma jakieś opcje, jak maszynka do robienia makaronu, nakładki?
...To się okaże 😉
Kilka dni temu zrobiłam pastę z czerwonej soczewicy (pyszny przepis jest w dziale "kuchnia") -odkryłam pewną przydatną nakładkę do miksera, nawet soję tym zmieliłam. Zatem maszynka do mielenia będzie narzędziem dodatkowym (powiedzmy: do zadań specjalnych 😉 )
Czym lepiej mielić siemię: młynkiem do kawy czy młynkiem do pieprzu??
Weganizuję sobie 🙂
Zapraszam do mojego bloga: http://cieciorka.blogspot.com/
Ja się zaopatrzyłam w młynek do kawy. Świetnie mieli słonecznik i siemie lniane. Nic innego na razie nie própbowałam. Ale bałam się, że nie będzie mielić lnu - młynek moej mamy (po babci, pamiętam z dzieciństwa, ręczny) nie dał rady. Jestem bardzo zadowolona z zakupu 😀
A soję mielę w ręcznej maszynce (do mięsa, niestety). W domu stały dwie, więc jedną sobie przywłaszczyłam i porządnie umyłam 😛
Ale jak będę przy kasie to kupię elektryczną i blender mi się marzy 😛
Wogóle to co mi się nie marzy... 😛
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja